II/26. - Életveszélyt okozó testi sértés bűntette

Tárgyalás időpontja: 
2017. június 30., péntek 08.00
Ügy tárgya: 
Életveszélyt okozó testi sértés bűntette
Tárgyalás helyszíne: 
2800 Tatabánya, Komáromi út 4.
Tárgyaló: 
Földszint 6.
Ügyszak: 
Büntető
Összegzés: 

N.M. sértett 2010. év elején létesített élettársi kapcsolatot a vádlottal a vádlott komáromi lakásában. A sértett ezen időpontban már várandós volt a 2010. augusztus 6. napján megszületett gyermekével, akinek nem a vádlott volt az apja, de őt a sértettel közösen nevelték.

 

2017. február 3-án a sértett és a kiskorú gyermek 16 óra körüli időben érkeztek haza. A vádlott 16.30 körül érkezett haza ittas állapotban. A lakásba érve a vádlott több dolog miatt is számon kérte a sértettet, többek között azért is, hogy miért nem készült még el a vacsora. Az ittassága folytán egyre indulatosabb lett, tépni kezdte a sértett haját, majd nagy erővel, lábfejjel gyomor tájon rúgta oly módon, hogy rúgás közben a sértett fejét-arcát erősen megszorította, illetve a sértett arcának bal oldalát tenyérrel megütötte. A bántalmazás miatt a sértett a földre került. Amikor a vádlott befejezte a sértett bántalmazását, lefeküdt aludni, a sértett pedig a szüleihez ment a gyermekével együtt. A sértett gyomortáji fájdalma fokozódott, úgy érezte, hogy alig kap levegőt, ezért az édesanyja 19 óra tájban értesítette a mentőket. A sértetten a kórház sebészeti osztályán a máj bal lebenyének repedése miatt, illetve a hasüregbe történt kis mennyiségű vérzés miatt hasmegnyitásos műtéti beavatkozást kellett végrehajtani.

 

N.M. sértett a 8 napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett. A máj repedéses sérülése a hasüregbe történő vérzés miatt életveszélyes sérülésnek tekinthető, szakszerű segítség, műtéti beavatkozás nélkül a sértett halála következett volna be.

 

Első tárgyalás, ítélet várható.

Közérdeklődésre számot tarthat: 
Igen
Egyéb információ: 

dr. Jakabovits Péter sajtószóvivő 36/30-929-2090

sajtoszoba@tatabanyait.birosag.hu

 

dr. Lehel Enikő sajtótitkár 36/33-312-988

sajtoszoba@tatabanyait.birosag.hu

Eljáró bíróság: