I/25. - életveszélyt okozó testi sértés bűntette

Tárgyalás időpontja: 
2017. június 22., csütörtök 08.00
Ügy tárgya: 
életveszélyt okozó testi sértés bűntette
Tárgyalás helyszíne: 
2800 Tatabánya, Komáromi út 4.
Tárgyaló: 
Földszint 6.
Ügyszak: 
Büntető
Összegzés: 

2016. július 20. napján a kora esti óráktól fk. V.N. vádlott, sértett és még néhány társuk egy családi házban tartózkodtak, X-Box-szal játszottak, közben szeszes italt is fogyasztottak. Fk. V.N. vádlott és a sértett között már ekkor szóváltás, lökdösődés alakult ki, de a társaik megakadályozták, hogy összeverekedjenek.

A sértett a vasútállomásra 22,30 perckor érkező vonattal szándékozott T-re utazni. 22 óra után indult az állomásra, ahová valamennyien elkísérték azért, hogy ne legyen a még ekkor is indulatos vádlott és sértett között újabb összetűzés. Egy út kereszteződésénél fk. vádlott és a sértett egymás mellé kerültek, ekkor a vádlott megrúgta sértett bordáit. Verekedés kezdődött közöttük, ennek során mindketten földre kerültek. A sértett megfogta a vádlott nyakát, később a vádlott kerekedett felül és fojtogatni kezdte a sértettet, aki ettől hörögni kezdett. Társai ekkor a vádlottat lehúzták a sértettről. A verekedés ezután abbamaradt. A verekedést követően a sértett lehajolt, hogy fölvegye a korábban földre tett hátizsákját, eközben a vádlott odalépett az éppen lehajoló a sértetthez, és nagy erővel, lábfejjel arcon rúgta. A váratlan rúgás erejétől a sértett tehetetlenül hanyatt esett, a fejét beütötte az aszfaltba, eszméletét elvesztette, szája, arca és orra azonnal vérezni kezdett. A vádlott ezt követően a helyszínről eltávozott, társai mentőt hívtak a sértetthez.

A vádlott bántalmazása következtében a sértett alsó-felső ajak zúzódását, tarkótáji zúzott fejbőr sérülést, koponyacsont törést, koponyaűri vérzést, mindkét homloklebeny és bal oldali halántéklebeny állomány károsodását szenvedte el. A zúzódások 8 napon belül, a koponyacsont törés és koponyaűri vérzés 8 napon túl gyógyul, a homloklebeny és halántéklebeny állomány károsodása maradandó fogyatékosságot eredményezett. A koponyacsont törés és koponyaűri vérzés a sértett életét közvetlenül veszélyeztette, szakszerű orvosi segítség, ellátás nélkül a sértett halála következett volna be.

Első tárgyalás, bizonyítás

Közérdeklődésre számot tarthat: 
Igen
Egyéb információ: 

dr. Jakabovits Péter sajtószóvivő 36/30-929-2090

sajtoszoba@tatabanyait.birosag.hu

dr. Lehel Enikő sajtótitkár 36/33-312-988

sajtoszoba@tatabanyait.birosag.hu

Eljáró bíróság: