I/21. - életveszélyt okozó testi sértés bűntette

Tárgyalás időpontja: 
2017. május 22., hétfő 08.00
Ügy tárgya: 
életveszélyt okozó testi sértés bűntette
Tárgyalás helyszíne: 
2800 Tatabánya, Komáromi út 4.
Tárgyaló: 
Földszint 6.
Ügyszak: 
Büntető
Összegzés: 

Sz. B. J-né vádlott és a sértett 2011-ben ismerkedtek meg egymással, rövidesen élettársi kapcsolatot létesítettek, majd együtt éltek a sértett k-i házában. A vádlott munkahellyel, rendszeres jövedelemmel nem rendelkezett, őt a sértett tartotta el a nyugdíjából. A vádlott is és a sértett is az együttélésük alatt fogyasztottak alkoholt és ilyen alkalmakkor gyakran került sor közöttük vitára, veszekedésre, a vádlott több ízben el is költözött a sértettől, de mindig kibékültek és a vádlott visszaköltözött a sértetthez.

2016. 08. 24-én a k-i lakóhelyükön tartózkodtak és a vádlott a délelőtt folyamán alkoholt fogyasztott. A sértett ezen a napon nyugdíjat kapott, ezért elhatározta, hogy a segédmotoros kerékpárjával elmegy bevásárolni. Kiment a garázsba, de a vádlott mielőtt elindult megkérte, hogy menjen oda hozzá, hogy elköszönhessen tőle. A sértett eleget tett a kérésnek, a vádlott szemből átkarolta a sértettet, majd ölelés közben váratlanul – előzmény, indok nélkül – a jobb kezében tartott 10 cm pengehosszúságú, rugós késsel egy alkalommal, közepes-nagy erővel megszúrta a sértettet a mellkasfelének bal hátsó részén a lapockájánál. A vádlott a szúrást követően kihúzta a sértett testéből a kést, majd a sértett dulakodni kezdett a vádlottal annak érdekében, hogy a kést megszerezze, ez azonban nem sikerült, így a sértett az udvarból kiszaladt az utcára és egy közeli szomszéd segítségét kérte, aki telefonon értesítette a mentőket.

A sértett a szúrás következtében a hátán, a bal oldali lapocka feletti területen a mellüreget megnyitó szúrt sérülést szenvedett, a nyakon bőr alatti levegőgyülemmel, felületes tüdősérüléssel, következményes gátori levegő-, valamint mellüregi levegő- és vérgyülemmel, amely a bal oldali mellkasfél becsövezését is szükségessé tette. A szúrás következtében a sértettnél életveszélyes állapot alakult ki, amelyet a szakszerű orvosi segítség hárított el.

Első tárgyalás: bizonyítás felvételtől függően, perbeszédek, ítélet.

Közérdeklődésre számot tarthat: 
Igen
Egyéb információ: 

dr. Jakabovits Péter sajtószóvivő 36/30-929-2090

sajtoszoba@tatabanyait.birosag.hu

 

dr. Lehel Enikő sajtótitkár 36/33-312-988

sajtoszoba@tatabanyait.birosag.hu

Eljáró bíróság: