III/20.-életveszélyt okozó testi sértés bűntette

Tárgyalás időpontja: 
2017. május 17., szerda 08.00
Ügy tárgya: 
életveszélyt okozó testi sértés bűntette
Tárgyalás helyszíne: 
2800 Tatabánya, Komáromi út 4.
Tárgyaló: 
Földszint 6.
Ügyszak: 
Büntető
Összegzés: 

2016. 09. 10. napján az esti órákban S. J. fiával ifj. S. J-el és többi családtagjával T-án S. Á. melletti parkosított területen egy padnál tartózkodott. S. E. és K. I. élettársi kapcsolatából másfél hónappal korábban született gyermek születését ünnepelték. A társaság férfi tagjai szeszes italt fogyasztottak.

 

Ugyanezen a területen egy másik padon italozott A. Cs. és N. L., akik odamentek S. J-hez. N. L. először kezet fogott ifj. S. J-el, ezután ifj. S. J. megütötte N. L-t, aki a földre került. A két társaság között szóváltásra került sor és dulakodni, verekedni kezdtek. A parkban italozó, veszekedő személyek magatartása miatt a környéken lakók a rendőrséget is értesítették.

 

A két társaságtól függetlenül egy másik padon ült T. S. vádlott, aki A. Cs. és N. L. jó ismerőse, de ismeri a S. családot is. Odalépett S. J-hez és a társasághoz tartozó K. I. sértettet egy ízben ököllel, szemből, nagy erővel a felső ajkánál megütötte. Az ütés erejétől a sértett tehetetlenül hanyatt esett és a fejét a betonba ütötte, eszméletét elveszítette. A vádlott ezt követően elszaladt.

 

A vádlott ökölvívó, ezért a küzdősportban jártassággal rendelkezik.

A vádlott ütése és az ütés miatti elesés következtében K. I. sértett bal oldali homloktáji keményburok alatti vérömlenyt, lágyagyburki vérzést, agyvizenyőt, felső állcsont és nyakszirtcsont jobb oldali törését, fej horzsolt sebét szenvedte el. A koponyaűri sérülések következményeként életveszélyes állapot alakult ki, amely a sértett kórházi kezelése, megfigyelése alatt szűnt meg.

 

Első tárgyalás, következő tárgyalási nap: 2017. május 19. 8 óra

Bizonyítás felvételtől függően, perbeszédek, ítélet.

Közérdeklődésre számot tarthat: 
Igen
Egyéb információ: 

dr. Jakabovits Péter sajtószóvivő 36/30-929-2090

sajtoszoba@tatabanyait.birosag.hu

 

dr. Lehel Enikő sajtótitkár 36/33-312-988

sajtoszoba@tatabanyait.birosag.hu

Eljáró bíróság: