II/14. - Több ember sérelmére elkövetett emberölés bűntettének kísérlete és más bűncselekmények

Tárgyalás időpontja: 
2017. április 6., csütörtök 08.00
Ügy tárgya: 
Több ember sérelmére elkövetett emberölés bűntettének kísérlete és más bűncselekmények
Tárgyalás helyszíne: 
2800 Tatabánya, Komáromi út 4.
Tárgyaló: 
Földszint 6.
Ügyszak: 
Büntető
Összegzés: 

E.K. vádlott 2014. decemberében megemlítette ismerősének Sz.G.L. sértettnek, hogy egy külföldi ismerősén keresztül jó minőségű, új autóalkatrészeket tud szerezni. Sz.G.L. üzleti lehetőséget látott a dologban, ezért kérte a vádlottat, hogy ismertesse őt össze a külföldi ismerősével. A vádlott és Sz.G.L. többszöri időpont módosítás után 2015. január 31. napján egyeztek meg a találkozó időpontjaként.

A vádlott és Sz.G.L. sértett ezen a napon 20.00 óra körüli időpontban találkoztak Győrben. Amikor találkoztak Sz.G.L. sértett által vezetett gépkocsiban bent ült még Sz.T. és B.F. is. A vádlott beült gépkocsiba és elindultak Tatabánya felé. A vádlott az M1 autópálya 2. tatabányai lehajtójánál szólt Sz.G.L. sértettnek, hogy az autópályáról hajtson le és hajtson a Vértesszőlős és Tatabánya között lévő Vértesszőlős, Határ u. 1. szám alatti Mc Donald's gyorsétterem közelében található zsákutcához, mivel ide fog érkezni a vádlott külföldi ismerőse. A sértett lehajtott és vádlott által megjelölt helyen le is parkolt és a kocsiban ülve várakoztak, beszélgettek. E.Krisztián vádlott a gépjárműből rövid időre kiszállt.

Egy idő után Sz.G.L. sértett a gépjármű letekert ablakán keresztül kiszólt a vádlottnak, hogy a gépjárművel előbbre akar állni a zsákutcában oda, ahol nagyobb a fény. A vádlott ekkor gyorsan visszaszállt az autó bal hátsó ülésére majd hirtelen, ismeretlen okból, egy ismeretlen típusú, öntöltő maroklőfegyverből - melynek megszerzésére, illetve tartására a vádlott engedéllyel nem rendelkezett – leadott 1-1-1-, a sértettek nyakára irányuló lövést.

Sz.G.L. sértett az őt ért lövés következtében a nyak hátsó felszínének lőtt sérülését szenvedte el.

Tanúk kihallgatása

Közérdeklődésre számot tarthat: 
Igen
Egyéb információ: 

dr. Jakabovits Péter sajtószóvivő 36/30-929-2090

sajtoszoba@tatabanyait.birosag.hu

dr. Lehel Enikő sajtótitkár 36/33-312-988

Eljáró bíróság: