II/10. - kábítószer kereskedelem bűntette

Tárgyalás időpontja: 
2017. március 8., szerda 08.00
Ügy tárgya: 
kábítószer kereskedelem bűntette
Tárgyalás helyszíne: 
2800 Tatabánya, Komáromi út 4.
Ügyszak: 
Büntető
Összegzés: 

M.M.Cs. I. rendű vádlott 2014. nyara és 2015. július 23. napja közötti a lakóhelyén por állagú amfetamin tartalmú kábítószert értékesített rendszeresen állandó vevőköre részére 2.000-2.500 Ft/gramm áron. Az értékesítés részben oly módon történt, hogy a vádlott a telefonon vásárlásra jelentkező vevőinek a lakóhelyén átadta a kért mennyiségű kábítószert a vételár ellenében, a 2015. májustól kezdődő időben pedig az állandó lakóhelyén életvitelszerűen tartózkodó testvérét, II. rendű vádlottat is megkérte arra, hogy azokban az esetekben, amikor nem tartózkodik ezen a címen, a vevőinek a lakásban található kábítószerből adja át a megvásárolni kívánt mennyiséget. Az I. rendű vádlott a továbbértékesített kábítószert minden esetben Budapestről szerezte be 1.700 Ft/gramm áron.

I. rendű vádlott 2015. július 23-án a kora esti órákban a felhívta a III. rendű vádlottat annak érdekében, hogy aznap este 22 órára kábítószer vásárlás céljából Budapesten találkozót beszéljen meg vele. Ezt követően a III. rendű vádlott a megbeszélt helyen és időpontban megjelent annak érdekében, hogy a nadrágjának oldalsó zsebében elhelyezett, bruttó 101,17 gramm tömegű, átlátszó, simítózáras nylon tasakban elhelyezett, fehér, nedves por állagú amfetamin tartalmú kábítószert továbbértékesítési céllal I. rendű vádlott részére ellenérték fejében eladja. A III. rendű vádlottat a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság Felderítő Osztályának munkatársai 2015. július 23-án 22 óra 10 perckor az I. rendű vádlottal megbeszélt találkozási helyen intézkedés alá vonták, a nála lévő kábítószert tőle lefoglalták, majd előállították a Rendőrkapitányságra.

A nyomozó hatóság az I. rendű és II. rendű vádlottak lakóhelyén 2015. július 23. napján házkutatást foganatosított, amelynek során 118,2 gramm bruttó és 63,1 gramm nettó tömegű fehér por állagú anyag amfetamint foglalt le.

Bizonyítás, tanúk meghallgatása

Közérdeklődésre számot tarthat: 
Igen
Eljáró bíróság: