III/6.- életveszélyt okozó testi sértés bűntette

Tárgyalás időpontja: 
2017. február 9., csütörtök 08.00
Ügy tárgya: 
életveszélyt okozó testi sértés bűntette
Tárgyalás helyszíne: 
2800 Tatabánya, Komáromi út 4.
Tárgyaló: 
Földszint 6.
Ügyszak: 
Büntető
Összegzés: 

2015. október 11. napján a délutáni órákban I. rendű vádlott és barátnője fk. N. Zs. Dorogon egy parkban találkoztak hajléktalan sértettekkel, akikkel beszélgetni kezdtek. Eközben az egyik sértett, fk. N. Zs. combjára tette a kezét. Ezen I. rendű vádlott felháborodott, vitába keveredett B. Z.sértettel, majd a barátnőjével együtt távozott a parkból. Ezt követően I. r. vádlott és fk. N.Zs. összetalálkozott fk. II. rendű, fk. III. rendű, fk. IV. rendű és fk. V. rendű vádlottal. I. rendű vádlott elmesélte nekik a délután történteket, ezután megbeszélték, hogy az általuk ismert szálláshelyükön felkeresik a három hajléktalan személyt és megverik őket. Ebben valamennyien egyetértettek.

 

Október 11-én a késő esti órákban, éjszakai sötétségben a vádlottak, fk. N.Zs., valamint az útközben hozzájuk csatlakozott szlovák állampolgárságú P.V. elindultak a hajléktalan sértettek lakóhelye felé. A MÁV házban a sértettek a földre tett szivacs matracaikon aludtak. Odaérve I. r. vádlott megzörgette az ajtót, bekiabált, de a sértettek erre nem ébredtek fel. Ezután a vádlottak dörömbölni kezdtek az ajtón, majd fk. II. rendű vádlott egy rúgással az ajtót beszakította, és mind az öt vádlott bement a házba, és az éjszakai sötétségben az ébredezni kezdő sértetteket mindhárman ököllel ütlegelni és rugdosni kezdték. A sértetteket álmukból ébredve érte a támadás, menekülni, védekezni, visszaütni esélyük sem volt.

 

Az egyik sértett a vádlottak bántalmazása következtében, nagy kiterjedésű mellűri levegőgyülemet, orrcsont elmozdulás nélküli többszörös törését szenvedte el. A mellűri levegőgyülem közvetlenül életet veszélyeztető állapot, szakszerű orvosi segítség nélkül a sértett halála következett volna be. A másik sértett a vádlottak bántalmazása következtében 8 napon túl gyógyuló orrcsonttörtést, szemöldök, arc, orr horzsolásos, hámfosztásos sérüléseit szenvedte el. A harmadik sértett jobb szem alatt bőralatti bevérzést, mindkét térd hámsérülését szenvedte el, amely sérülések tényleges gyógytartama 8 napon belüli, azonban a behatások helye, ereje, módja 8 napon túl gyógyuló szemsérülés reális lehetősége miatt alkalmas volt 8 napon túl gyógyuló sérülés okozására.

Bizonyítás

Közérdeklődésre számot tarthat: 
Igen
Egyéb információ: 

dr. Budai Vince sajtószóvivő 36/30-929-2090

sajtoszoba@tatabanyait.birosag.hu

 

dr. Lehel Enikő sajtótitkár 36/33-312-097

sajtoszoba@tatabanyait.birosag.hu

Eljáró bíróság: