II/5. - emberölés bűntettének kísérlete

Tárgyalás időpontja: 
2017. február 2., csütörtök 08.00
Ügy tárgya: 
emberölés bűntettének kísérlete
Tárgyalás helyszíne: 
2800 Tatabánya, Komáromi út 4.
Tárgyaló: 
Földszint 6.
Ügyszak: 
Büntető
Összegzés: 

Vádlott és sértett 1987-ben ismerkedtek meg, 1989-ben házasságot kötöttek egymással és azóta együtt éltek. Mindketten italozó életmódot folytattak, gyakoriak voltak közöttük a veszekedések. A vádlott és sértett 2016. május 19-én a délutáni, esti órákban a kertjükben tartózkodtak, a nap során kerti munkákat végeztek, közben mindketten fogyasztottak alkoholt is, amelynek következtében a vádlott ittas állapotba került.

 

A vádlott az esti órákban a konyhában ült és étkezett az asztalnál, közben pedig a kertben dolgozó sértettnek szitkozódva sértő szavakat kiabált, amelyre a sértett rendre visszaválaszolt, így közöttük vita alakult ki. Eközben a sértett a konyha bejárati ajtajához ment, majd a vádlott és a sértett úgy folytatta a veszekedést, hogy a sértett belépett a konyha ajtónyílásába. A vita hevében vádlott hirtelen felugrott a székről, az ekkor a felsőtestén egy rövid ujjú pólót és egy munkás kabátot viselő sértett felé fordult, azt kiáltotta neki, hogy „megszúrkállak, megöllek!”, majd a jobb kezében lévő 26 cm teljes hosszúságú, 13 cm hosszú és 1 cm széles, a hegye felé keskenyedő pengéjű műanyag nyelű konyhakéssel egy alkalommal határozott mozdulattal megszúrta a sértett mellkasának jobb oldalát, az elülső hónaljvonaltól kissé lefelé, a hasi szervek irányában lévő területen.

 

A vádlott a szúrást követően kihúzta a kést a sértett testéből, sértett pedig a kés elvétele érdekében dulakodni kezdett a vádlottal, amelynek során testszerte, több ízben megütötte vádlottat, míg végül elvette tőle az elkövetés eszközét, kivitte azt az udvarra és a fészer mellett elhelyezte a földön. Ezt követően vádlott egy időre ismeretlen helyre távozott, a sértett pedig – mivel ekkor még úgy vélte, hogy a sérülése nem súlyos – vérző sebére papír törlőkendőt helyezett, majd lefeküdt az ágyába aludni. A sértett később, 2016. május 20-án hajnalban, 02:00 óra körüli időben felébredt, mert erős mellkasi fájdalmai voltak és nehezen kapott levegőt. A sértett állapotát látva az ekkorra már hazatérő vádlott telefonon értesítette a rendőrséget és a mentőket, akik a helyszínre érve megkezdték a sértett ellátását, majd beszállították őt a kórházba.

 

Bizonyítás

Közérdeklődésre számot tarthat: 
Igen
Egyéb információ: 

dr. Budai Vince sajtószóvivő 36/30-929-2090

sajtoszoba@tatabanyait.birosag.hu

 

dr. Lehel Enikő sajtótitkár 36/33-312-097

sajtoszoba@tatabanyait.birosag.hu

Eljáró bíróság: