IV/41. - életveszélyt okozó testi sértés bűntette

Tárgyalás időpontja: 
2016. október 14., péntek 08.00
Ügy tárgya: 
életveszélyt okozó testi sértés bűntette
Tárgyalás helyszíne: 
2800 Tatabánya, Komáromi út 4.
Tárgyaló: 
Földszint 6.
Ügyszak: 
Büntető
Összegzés: 

A vádlott és a sértett együtt éltek a sértett tulajdonát képező családi házas ingatlanba. Mindketten italozó életmódot folytattak és a gyakori veszekedéseik során tettlegesség is előfordult közöttük.

2015. szeptember 11. napján mindketten a K. presszóban jelentős mennyiségű alkoholt fogyasztottak, melynek hatására mindketten erősen ittas állapotba kerültek. Este nem egyszerre hagyták el a vendéglátó helyiséget, mert korábban már a vádlott féltékenykedése miatt összevesztek.

Ezt követően a vádlott és a sértett 23:30 óra körül a lakóhelyükön találkoztak, ahol ismét veszekedni, dulakodni, lökdösődni kezdtek egymással, majd a vádlott a konyhafiókból egy 14 cm pengehosszúságú barna fanyelű, ún. bajonettkést vett magához és a szobában egy alkalommal, közepes erővel mellkason szúrta a neki szemben elhelyezkedő sértettet, továbbá közepes erővel megszúrta a jobb felkarján is. A vádlott ezt követően eldobta a kést, a sértett pedig a földre esett.

Amikor a sértett észlelte, hogy vérzik a mellkasa és a karja, felállt és kikergette az utcára a vádlottat, ahol a hangoskodásra kiérkező szomszédok – látva a sérüléseket – értesítették a mentőket.

A sértett a vádlott szúrásai következtében az elülső mellkasfal középvonal mellett található 2 cm-es szúrt sérülést, továbbá a jobb felkar váll-közeli harmadának határán 3 cm-es szúrt sérülést szenvedett el, amelyek gyógytartama 8 napon belüli, azonban a behatás helye, ereje, eszköze és módja alapján idegsérülés, esetleg nagyfokú heveny vérzéssel járó és életveszélyes állapot kialakulásához is vezető izom-, ér-, vagy mellűri sérülés, légzési elégtelenséget eredményező mellűri levegő- vagy vérgyülem okozásának reális lehetősége miatt alkalmasnak tekinthető életveszélyes sérülés okozására.

Első tárgyalási nap; vádlott, sértett, tanúk kihallgatása, esetleg ítélet. 

Közérdeklődésre számot tarthat: 
Igen
Egyéb információ: 

dr. Szabó Ferenc sajtószóvivő 36/30-929-2090

sajtoszoba@tatabanyait.birosag.hu

 

dr. Lehel Enikő sajtótitkár 36/33-312-097

sajtoszoba@tatabanyait.birosag.hu

Eljáró bíróság: