II/22. - életveszélyt okozó testi sértés bűntette

Tárgyalás időpontja: 
2016. június 2., csütörtök 08.30
Ügy tárgya: 
életveszélyt okozó testi sértés bűntette
Tárgyalás helyszíne: 
2800 Tatabánya, Komáromi utca 4.
Tárgyaló: 
Földszint 6-os tárgyaló
Ügyszak: 
Büntető
Összegzés: 

Vádlott és sértett együtt élnek a Csolnok…. szám alatti ikerház két szobás lakásában oly módon, hogy a lakószobák egyikét a sértett, a másikat pedig a vádlott használja. A vádlott és a sértett családot nem alapítottak, munkaviszonnyal nem rendelkeznek és mindketten italozó életmódot folytatnak.

A vádlott és a sértett ittas állapotban gyakorta veszekednek egymással a lakóhelyükön, ilyenkor kiabálnak, ordítoznak egymással, vádlott pedig olykor tör-zúz is a lakásban a kialakult viták során. 2015. március 19-én vádlott és sértett egész nap otthon tartózkodtak, a nap folyamán mindketten fogyasztottak a sértett által szerzett pálinkából, amelynek hatására mind a sértett, mind pedig a vádlott a nap végére ittas állapotba került. 21 óra 30 perc körüli időben a vádlott és a sértett hangosan veszekedni, kiabálni kezdett egymással. A vita hevében vádlott egy 7 cm pengehosszúságú, fa nyelű konyhakést vett magához, és a késsel hadonászva tovább kiabált, ordítozott a sértettel, ezért sértett telefonon hívta fel a segélyhívó vonalát, hogy segítséget kérjen.

Ezt követően vádlott azt kiabálta a saját szobájában tartózkodó sértettnek, hogy „Kurva anyád, megdöglesz! Bak kutya megdöglesz! Leszúrlak!”, majd belépett a sértett szobájába és egy alkalommal, közepes erővel a kezében tartott késsel megszúrta a neki háttal elhelyezkedő sértett mellkasának bal oldalát, a hátsó hónalj vonalában.

Ezután a vádlott kiment a szobából, az elkövetés eszközéül használt kést ledobta a konyha padlójára, majd bement a saját szobájába. A sértett segélyhívására megjelent mentők ellátták sértett sérülését és őt az Esztergomi Vaszary Kolos Kórházba szállították, az időközben a helyszínre érkező rendőrök pedig elfogták és előállították vádlottat.

Sértett a vádlott szúrása következtében a mellkas bal oldalán a hátsó hónaljvonalban kb. 2-2,5 cm éles szélű, a mellüregbe nem hatoló, a mellkasfallal közel párhuzamosan haladó szúrócsatornájú sérülést szenvedett, amelynek a gyógytartama nyolc napon belüli, azonban a behatás a helye, ereje, eszköze és módja alapján a mellüreg megnyitásának, mellüregi levegő-és vérgyülem kialakulásának reális lehetősége miatt orvosszakértőileg alkalmasnak tekinthető életveszélyes sérülés okozására.

 

Közérdeklődésre számot tarthat: 
Igen
Egyéb információ: 

dr. Szabó Ferenc sajtószóvivő 36/30-929-2090

sajtoszoba@tatabanyait.birosag.hu

 

dr. Lehel Enikő sajtótitkár 36/33-312-097

sajtoszoba@tatabanyait.birosag.hu

Eljáró bíróság: