III/20. - felfegyverkezve elkövetett rablás bűntette és más bűncselekmények

Tárgyalás időpontja: 
2016. május 12., csütörtök 17.15
Ügy tárgya: 
felfegyverkezve elkövetett rablás bűntette és más bűncselekmények
Tárgyalás helyszíne: 
2800 Tatabánya, Előd vezér utca 17.
Tárgyaló: 
Földszint 3-os tárgyaló
Ügyszak: 
Büntető
Összegzés: 

Fk. I.r. vádlott és a nyomozás során ismeretlenül maradt társa Tatabányán sértett főzőkonyhájának ajtaját kitörte, az ajtót benyomta, a főzőkonyhából különböző értékű élelmiszereket, tejet, hagymát, joghurtot, sajtot, fokhagymát, bacon szalonnát kívánt eltulajdonítani. Cselekményét azonban megzavarta a helyszínre kiérkező biztonság őrszolgálat alkalmazottja.

Fk. I. r és II. r. vádlott felszólította a sértettet, hogy hagyja abba a favágást, mert a gyermek nem tud aludni annak hangos voltától. Ezt követően Fk. I. r és II. r. vádlott és sértett dulakodni kezdtek egymással. Fk. I. r. vádlott megrúgta a sértett arcát, majd II. r. vádlott egy 40 cm hosszú baltát megfogott, és azzal három alkalommal megütötte a földön fekvő sértett bal lapockáját. Ezt követően kettő alkalommal a sértett fejébe rúgott.

Fk. I. r. vádlott Tatabányán nemzeti dohányboltba arcát egy sállal eltakarva bement, majd egy kenyérvágó kés méretű késsel az eladót arra kényszerítette, hogy a kasszában lévő pénzt adja át részére. A sértett a kasszában lévő készpénzt átadta, majd vádlott futva elmenekült a helyszínről. 

Közérdeklődésre számot tarthat: 
Igen
Egyéb információ: 

dr. Szabó Ferenc sajtószóvivő 36/30-929-2090

sajtoszoba@tatabanyait.birosag.hu

 

dr. Lehel Enikő sajtótitkár 36/33-312-097

sajtoszoba@tatabanyait.birosag.hu

Eljáró bíróság: