III/18. - emberölés bűntette

Tárgyalás időpontja: 
2016. május 4., szerda 08.30
Ügy tárgya: 
emberölés bűntette
Tárgyalás helyszíne: 
2800 Tatabánya, Komáromi utca 4.
Tárgyaló: 
Földszint 6-os tárgyaló
Ügyszak: 
Büntető
Összegzés: 

A vádlott 2013. márciusában ismerkedett meg a sértettel a t-i hajléktalan szállón, majd 2013. szeptemberétől élettársakként éltek. A vádlott és élettársa egy évig hajléktalanként, az utcán éltek, majd 2014. december 4-én beköltöztek a sértett ismerősének tulajdonát képező V., B. szám alatti ingatlanba.

A vádlott és a sértett kapcsolata hullámzó volt, ugyanis mindketten alkoholizáló életmódot folytattak, ebből fakadóan gyakran veszekedtek és ilyenkor előfordult, hogy a sértett bántalmazta is a vádlottat.

2015. április 6-án a vádlott és a sértett a lakóhelyükön töltötték a napot és egész nap italoztak. Mivel ez húsvét hétfő volt, mindketten a szokásosnál nagyobb mennyiségű alkoholt fogyasztottak. A vádlott nem evett, ugyanakkor elfogyasztott legalább 1,5 liter bort és 2,5-3 dl vodkát. A sértett este 20 óra körül veszekedni kezdett a vádlottal, melynek során felszólította, hogy hagyja el a lakást. Mivel a vádlott erre nem reagált semmit, ezért a sértett hanyatt fekvő helyzetben lefeküdt az ágyra. A vádlott ideges volt a sértettre amiért az veszekedett vele, ezért magához vette a 18 cm pengehosszúságú konyhakést. A sértett észlelte ezt, ezért felült az ágyon, a vádlott közölte a sértettel, hogy elege van, majd egy hirtelen mozdulattal a jobb kezében lévő késsel legalább közepes erővel megszúrta a sértett bal mellkasfelét, a szíve tájékán. A sértett a szúrást követően felállt az ágyról, elindult a szobából kifelé, azonban a konyha helyiségben összeesett.

A vádlott a szúrást követően azonnal felhívta a mentőket, azonban a sértett a szúrást követően 1,5-2 perccel az életét vesztette. A sértett életét a legkorábban érkező, szakszerű orvosi segítség sem tudta volna megmenteni.

A sértett halálát a mellkasfél bal oldalát ért vádlotti egyszeres szúrás nyomán létrejött tüdősérülést követően, a bal mellüregbe történő vérvesztés, továbbá a szívburok és a főverőér felszálló szakaszának szúrt sérülése következtében létrejött szívfojtás okozta.

 

Első tárgyalási nap, további tárgylási nap: 2016. május 6. 8:30: vádlott, tanúk, szakértő kihallgatása. Esetleg perbeszéd és határozathozatal.

Közérdeklődésre számot tarthat: 
Igen
Egyéb információ: 

dr. Szabó Ferenc sajtószóvivő 36/33-312-097

sajtoszoba@tatabanyait.birosag.hu

 

dr. Lehel Enikő sajtótitkár 36/33-312-097

sajtoszoba@tatabanyait.birosag.hu

Eljáró bíróság: