II/7. - emberölés bűntettének kísérlete és más bűncselekmény

Tárgyalás időpontja: 
2016. február 17., szerda 08.30
Ügy tárgya: 
emberölés bűntettének kísérlete és más bűncselekmény
Tárgyalás helyszíne: 
2800 Tatabánya, Komáromi utca 4.
Tárgyaló: 
Földszint 6-os tárgyaló
Ügyszak: 
Büntető
Összegzés: 

D. Á. utca ingatlanon négy különálló lakás van kialakítva, amelyek közül egy üresen áll. A lakásokhoz közös udvar tartozik. A 2.sz. lakásban lakik M.Cs és K.Á., mellettük J.J. és családja, a legbelső lakásban S. L., a vádlott, valamint S. L. további három gyermeke.

2014. 12. 31-én – szilveszter alkalmából – mindegyik családnál számos vendég tartózkodott, akik közül valamennyien szeszes italt fogyasztottak.

A sértett és élettársa 2014. 12. 31-én a kora esti órákban indultak szórakozni M.Cs. és K. Á. lakásába.

Az éjjeli órákban, 23 óra körüli időben M. L. és J. Cs. heves szóváltásba keveredtek a 4. szám alatti lakásban szórakozó S. T-al és a vádlottal. A vita dulakodásba torkollt, amelyre felfigyeltek a lakásokban tartózkodó vendégek, köztük a sértett is. Az ittas állapotban lévő sértett azért, hogy véget vessen a dulakodásnak, kiment az udvarra, ahol a vádlottal összetűzésbe került, majd kölcsönösen ütlegelni kezdték egymást. A sértett ennek során több alkalommal, ököllel is testszerte megütötte a vádlottat, aki ezt követően felhagyott a dulakodással. A sértett ezután látta, hogy S. T. és J. Cs. verekednek, ezért odalépett hozzájuk abból a célból, hogy szétválassza őket. Ennek hatására S. T. és J. Cs. felhagytak egymás bántalmazásával, majd S. T. és a vádlott bementek a 4.szám alatti lakásba.

Röviddel később a vádlott kijött a lakásból, kezében egy fekete műanyagnyelű, 13 cm hosszúságú késsel, amellyel a sértettet egy alkalommal, közepes erővel megszúrta a hátán, a bal lapockájánál úgy, hogy a kést a sértett hátában hagyta. A sértett leült a földre, barátja kihúzta hátából a kést, majd bekísérték a lakásba.

A szúróeszköz a mellüregbe hatolt, amelynek következtében a sértettnél baloldali mellüregi levegő- és vérgyülem alakult ki, a gyógytartam 8 hétben határozható meg. Szakszerű orvosi segítség nélkül a sértett halála következett volna be.

További tárgyalási nap: 2016. február 19. 8:30

Bizonyítás, esetlegesen perbeszédek, ítélet.

Közérdeklődésre számot tarthat: 
Igen
Eljáró bíróság: