I/3. - emberölés bűntette

Tárgyalás időpontja: 
2016. január 20., szerda 08.30
Ügy tárgya: 
emberölés bűntette
Tárgyalás helyszíne: 
2800 Tatabánya, Komáromi utca 4.
Tárgyaló: 
Földszint 6-os tárgyaló
Ügyszak: 
Büntető
Összegzés: 

A vádlott 2014. május 24-én felkereste az apját T. külterületén. A délutánt nála töltötte, a beszélgetés során 2-3 liter bort fogyasztott el. 19:00 óra körüli időben a vádlott hazaindult a lakhelyére.

A Gy. utcában találkozott az általa korábban nem ismert sértettel, aki ekkor súlyos fokban ittas állapotban volt. Beszélgetni kezdtek. A vádlott cigarettát adott a sértettnek, majd megállapodtak abban, hogy szexuális kapcsolatot létesítenek. Ennek érdekében bementek az út mellett lévő fás-bokros területre, majd itt közösültek egymással.

A közösülés során, amikor a sértett hanyatt fekvő, a vádlott pedig fölé hajló testhelyzetben volt, a vádlott mindkét kezével megfogta a sértett nyakát és azt hosszabb ideig, legalább közepes erővel folyamatosan szorította. A sértett a nyakának leszorítása miatt a légutak elzárása következményeként fulladásos halált szenvedett.

A közösülés befejezése után a vádlott a már életjeleket nem mutató sértettet egy közeli bokor aljához húzta, faágakkal, illetve a helyszínen talált műanyagfólia-darabokkal letakarta, majd a sértett cipőit, illetve nadrágját magához véve eltávozott a helyszínről. A cipőket és a nadrágot az Ó. sor mögötti területen eldobta.

Közérdeklődésre számot tarthat: 
Igen
Egyéb információ: 

dr. Szabó Ferenc sajtószóvivő 36/33-312-097

sajtoszoba@tatabanyait.birosag.hu

 

dr. Lehel Enikő sajtótitkár 36/33-312-097

sajtoszoba@tatabanyait.birosag.hu

Eljáró bíróság: