I/37. - nyereségvágyból elkövetett emberölés bűntette és más bcs.

Tárgyalás időpontja: 
2015. szeptember 10., csütörtök 08.30
Ügy tárgya: 
nyereségvágyból elkövetett emberölés bűntette és más bcs.
Tárgyalás helyszíne: 
2800 Tatabánya, Komáromi utca 4.
Tárgyaló: 
Földszint 6-os tárgyaló
Ügyszak: 
Büntető
Összegzés: 

A sértett 2011. augusztus 2-án délután betért a T. T. sörözőbe, azonban ittassága miatt nem szolgálták ki. A sörözőben tartózkodott II. r. és IV. r. vádlott is. A sértett távozott a sörözőből, II. r. és IV. r. vádlott pedig követte őt. A közelben lévő buszmegállóhoz érve IV. r. vádlott összeszólalkozott a sértettel, majd tenyérrel a jobb arcfelén megütötte. Ezt követően a sértett és a IV. r. vádlott dulakodni kezdtek, amelynek egy járókelő vetett véget. A sértett a bántalmazás következtében hámhiánnyal járó 8 napon belül gyógyuló sérülést szenvedett.
II. r. vádlott 2011. augusztus 2-ról 3-ra virradó éjjel azzal az elhatározással, hogy a sértettől pénzt szerez, felkereste III. r. vádlottat, hogy menjenek el a sértetthez pénzszerzés végett. A II. r. és III. r. vádlottakhoz csatlakozott I. r. vádlott is. Amikor a sértett házához értek, I. r. vádlott megbízta III. r. vádlottat azzal, hogy álljon kint a ház előtt és figyeljen, míg ők bemennek II. r. vádlottal a sértett házába. I. r. és II. r. vádlottak bementek a sértett házába oly módon, hogy a külső kapun lévő kallantyút lenyomták, majd a bejárati ajtót sérülés okozása nélkül erősen benyomták. I. r. és II. r. vádlottak a szobában lévő szekrénysorban értékek után kutattak. A sértett észlelte a lakásában tartózkodó vádlottakat és rájuk szólt, hogy hagyják abba, majd segítségért is kiáltott. II. r. vádlott rászólt a sértettre, hogy maradjon csöndben, I. r. vádlott pedig szájon ütötte a sértettet, majd a II.r. vádlott a szobában lévő franciaágyon hanyatt fekvő sértett lefogta, míg I. r. vádlott közepes erővel megragadta a sértett nyakát és leszorította addig, amíg a sértett meg nem fulladt. Miután a vádlottak észlelték, hogy a sértett meghalt, elrendezték a sértettet az ágyon, mintha aludna, majd elhagyták a lakást. III. r. vádlottnak nem mondták el, hogy megölték a sértettet.
A sértett halála a nyak tartós, néhány percig tartó legalább közepes erejű megragadása, leszorítása miatti fulladás következménye.

 

 

Közérdeklődésre számot tarthat: 
Igen
Egyéb információ: 

Folytatólagos tárgyalás

Eljáró bíróság: