II/25. - nyereségvágyból elkövetett emberölés bűntette és más bűncselekmény

Tárgyalás időpontja: 
2015. június 17., szerda 08.30
Ügy tárgya: 
nyereségvágyból elkövetett emberölés bűntette és más bűncselekmény
Tárgyalás helyszíne: 
2800 Tatabánya, Komáromi utca 4.
Tárgyaló: 
Földszint 6-os tárgyaló
Összegzés: 

A sértett 2011. 08. 2-án délután betért a T. T. sörözőbe, azonban ittassága miatt már nem szolgálták ki. A sértett távozott a sörözőből, ahonnan követte őt II.r. és IV. vádlottak. A közelben lévő buszmegállóhoz érve IV.r. vádlott összeszólalkozott a sértettel, majd tenyérrel a jobb arcfelén megütötte. Ezt követően a sértett és a IV.r. vádlott dulakodni kezdtek, aminek egy járókelő vetett véget. A sértett a bántalmazás következtében hámhiánnyal járó 8 napon belül gyógyuló sérülést szenvedett.

II.r. vádlott 2011. augusztus 2-ról 3-ra virradó éjjel azzal az elhatározással, hogy a sértettől pénzt szerez, felkereste éjjel III.r. vádlottat, hogy menjenek nyúlják le a sértettet. A vádlottakhoz csatlakozott I.r. vádlott is. Mikor a sértett házához értek, I.r. vádlott mondta III.r. vádlottnak, hogy álljon kint a ház előtt figyeljen, míg ők bemennek II.r. vádlottal a sértett házába. Miután a nyitott kapun át I.r. és II.r. vádlottak bementek a sértett házába a szobában lévő szekrénysorban értékek után kutattak. A sértett észlelte a lakásában tartózkodó vádlottakat és rájuk szólt, hogy hagyják és segítségért is kiáltott. II.r. vádlott rászólt a sértettre, hogy maradjon csöndben, I.r. vádlott pedig szájon ütötte a sértettet, majd a II.r. vádlott a szobában lévő franciaágyon hanyatt fekvő sértettet lefogta, míg I.r. vádlott közepes erővel megragadta a sértett nyakát és leszorította addig, amíg a sértett meg nem fulladt. Miután a vádlottak észlelték, hogy a sértett meghalt, elrendezték a sértettet az ágyon, mintha aludna, majd elhagyták a lakást. III.r. vádlottnak nem mondták el, hogy megölték a sértettet.

A sértett halála a nyak tartós, néhány percig tartó legalább közepes erejű megragadása, leszorítása miatti fulladás következménye.

Közérdeklődésre számot tarthat: 
Igen
Egyéb információ: 

Folytatólagos tárgyalás – szakértői vélemények ismertetése és iratismertetés.

Eljáró bíróság: