I/2.

Tárgyalás időpontja: 
2015. január 6., kedd 09.00
Ügy tárgya: 
Emberölés bűntette
Tárgyalás helyszíne: 
2800 Tatabánya, Komáromi utca 4.
Tárgyaló: 
Földszint 6-os tárgyaló
Ügyszak: 
Büntető
Összegzés: 

Vádlott és sértett 1979-ben kötöttek házasságot, kapcsolatuk rövid ideig jónak volt mondható, azonban sértett mintegy öt évvel a házasságkötésüket követően italozni kezdett, amely miatt gyakran viselkedett erőszakosan, agresszívan a vádlottal, időnként bántalmazta is őt, így a viszonyuk megromlott.

Vádlott és a sértett a lakásukban tartózkodott, majd a kora esti órákban -amint az már közöttük megszokottá vált- hangosan vitatkoztak, veszekedtek egymással. Sértett a lakás kisszobájába ment, így a vádlott és a sértett ezt követően az este folyamán már nem kommunikáltak egymással.

Vádlott azonban nem nyugodott le, sőt, a megromlott viszonyuk miatt elkeseredésében és az aznapi vita, veszekedés folytán kialakult feldúlt, bosszús állapotában hajnalban bement a lakás kisszobájába és az ott lévő franciaágy bal oldalán egy pokróccal betakarva a hátán fekvő férjéhez, sértetthez és egy 17,5 cm pengehosszúságú kenyérvágó késsel egy alkalommal, fentről lefelé ívelő, célzottan irányzott mozdulattal, nagy erővel megszúrta őt a mellkasa jobb oldalán, a VI-VII. borda közötti részen. A sértett a helyszínen életét vesztette.

Közérdeklődésre számot tarthat: 
Igen
Eljáró bíróság: