I/50.

Tárgyalás időpontja: 
2014. december 10., szerda 08.30
Ügy tárgya: 
Életveszélyt okozó testi sértés kísérlete
Tárgyalás helyszíne: 
2800 Tatabánya, Komáromi út 4.
Tárgyaló: 
fsz.6. tárgyaló
Ügyszak: 
Büntető
Összegzés: 

A vádlott és a sértett 12 éve élettársi kapcsolatban élnek. Tíz éve az eredetileg hétvégi háznak épített házban laknak együtt a vádlott édesapjával és a testvérével.

2014. 06. 23. napján délelőtt C.J. és élettársa meglátogatták a sértettet, több liter bort magukkal vittek. Egész nap együtt szórakoztak, italoztak, az éjszakai órákra mindannyian ittas állapotba kerültek. 2014. 06. 24-én 1 óra körüli időben a vádlott, a sértett és C. J. kint ültek a hétvégi ház nyitott előterében. Ekkor a vádlott és a sértett között rövid szóváltásra került sor, majd a vádlott odalépett a teraszon lévő konyhaszekrényhez, annak tetejéről felvett egy csontozásra használt kést, és azzal egy hirtelen mozdulattal viszonylag kis erővel hasba szúrta a sértettet.

A szúrás a sértettet hastájékon érte, a hasüregbe nem hatolt be. A sérülés gyógytartama 8 napon belüli, a tényleges gyógytartam az orvosilag indokolt hasmegnyitás műtét miatt 8 napon túli, mintegy 8 hét.

A behatás helye, az elkövetés eszköze és módja, a hasüreg megnyitásának, illetve bélsérülés reális esélye miatt alkalmas volt életveszélyes sérülés okozására.  

Közérdeklődésre számot tarthat: 
Nem
Eljáró bíróság: