I/47.

Tárgyalás időpontja: 
2014. november 19., szerda 08.30
Ügy tárgya: 
Több ember sérelmére elkövetett emberölés bűntettének kísérlete
Tárgyalás helyszíne: 
2800 Tatabánya, Komáromi út 4.
Tárgyaló: 
Földszint 6-os tárgyaló
Ügyszak: 
Büntető
Összegzés: 

A vádlott 2012. évben szerződést kötött D. Önkormányzatával a községháza előtti parkoló üzemeltetésére. Az önkormányzat a szerződést a későbbiekben felmondta, emiatt a parkoló használatával, ill. a díj beszedésével kapcsolatban viták, közigazgatási és peres ügyek vannak folyamatban az önkormányzat és a vádlott között.

2013. 10. 20-án a vádlott a személygépkocsijával a parkolóban tartózkodott, és ott bolhapiacot szándékozott szervezni. Ugyanekkor az önkormányzat szóbeli megbízása alapján itt tartózkodott Sz. G. alpolgármester és E. Á. önkormányzati képviselő, ők a személygépkocsival érkező kirándulókat szóban és szórólapokon tájékoztatták arról, hogy a parkolás ingyenes, a vádlottnak ne fizessenek. A vádlott a vita során azt mondta, hogy nem parkolási díjat, hanem őrzési díjat kér a járművek vezetőitől. A vádlott szóváltásba keveredett az önkormányzati megbízottakkal, szidalmazta őket, az egyik odaérkező személygépkocsi vezetője és utasai előtt kijelentette, hogy „ezeket nemsokára a mentő fogja elvinni.”.

A vádlott beszállt a gépkocsijába, elindult és a füves területen álló személyek mellé érve hirtelen jobbra kormányozta a gépkocsit, felhajtott a füves területre és ott elütötte Sz. G-t és E. Á-ot. A vádlott az elütés után a gépkocsijával nem állt meg, hanem tovább ment.

Az elütés következtében Sz. G. a baloldali sípcsont térdízületi bütykének ízületbe hatoló darabos törését, a szárkapocscsont felső végének törését, a jobb lábhát területén a sajkacsont darabos, részben elmozdulásos törését szenvedte el. A sértettnél a későbbiekben baloldali térdízületi mozgáskorlátozottság várható, amely maradandó fogyatékosság. E. Á. az elütés következtében bal könyöktájon és bal térden horzsolásos sérüléseket szenvedett el, amelyeknek a gyógytartama 8 napon belüli.

Közérdeklődésre számot tarthat: 
Igen
Eljáró bíróság: