I/45.

Tárgyalás időpontja: 
2014. november 5., szerda 08.30
Ügy tárgya: 
Életveszélyt okozó testi sértés bűntettének kísérlete
Tárgyalás helyszíne: 
2800 Tatabánya, Komáromi út 4.
Tárgyaló: 
Földszint 6-os tárgyaló
Ügyszak: 
Büntető
Összegzés: 

A vádlott a férjével, aki a sértett, 2014. február 08.. napján szórakozni ment. Este, 22 óra körüli időben indultak haza a családi házukba, útközben heves szóváltás alakult ki közöttük, amelyet hazaérve is folytattak. A veszekedés dulakodásba torkollt, amelyre felfigyelt a házban alvó Id. J. F. és kk. J. D. is. Mindkét személy próbálta csitítani a veszekedő vádlottat és sértettet. Az ittas állapotban lévő vádlott a veszekedés során több alkalommal is testszerte ütötte a szintén ittas sértettet, majd a vádlott a konyhában magához vette a konyhapulton lévő, kb. 20 cm pengehosszúságú konyhakést és azzal a sértettet két alkalommal megszúrta a hátán, a jobb lapockájánál, valamint a lapockája alatt, a háti gerincéhez közel eső területen.

A sértett leült a földre, majd kk. J. D. felsegítette őt, egy székre ültette és konyharuhával leszorította a vérző sebet. A vádlott ezalatt telefonon értesítette a mentőket és a rendőrséget.

A sértett a bántalmazás következtében a háti gerinchez közel egy kb. 3 cm-es hosszirányú, szúrt sérülést szenvedett el, amely a mellüregbe hatoló volt, azonban a behatás helye, módja és eszköze a mellüreg megnyitásának reális lehetősége miatt alkalmas volt nyolc napon túl gyógyuló, életveszélyes sérülés okozására is.  

Első tárgyalás – vádlott, tanúk meghallgatása. 

Közérdeklődésre számot tarthat: 
Igen
Eljáró bíróság: