I/43.

Tárgyalás időpontja: 
2014. október 22., szerda 08.30
Ügy tárgya: 
emberölés bűntettének kísérlete
Tárgyalás helyszíne: 
2800 Tatabánya, Komáromi út 4.
Tárgyaló: 
fsz.6. tárgyaló
Összegzés: 

A vádlott és a sértett 27 éve voltak házasok, 2008 óta S. M. u. szám alatti házban laktak albérlőként. A vádlott és a sértett is italozó életmódot folytatott, közöttük gyakoriak voltak a viták, veszekedések. A vádlott 2013. 05. 27-én keresetet nyújtott be a bíróságra házasságuk felbontása iránt.

2013. 09. 05. napján a vádlott és a sértett már a délelőtti órákban elkezdték az italozást, melyet a nap folyamán folytattak. Italozás és ebédkészítés közben a sértett veszekedni kezdett a vádlottal hűtlenség miatt. A sértett a vita során egy alkalommal arcán megütötte a vádlottat, a vádlott ettől elesett. A sértett a vádlottat felsegítette, majd még egy alkalommal tenyérrel megütötte.

A délutáni órákban a vádlott és a sértett a konyhában tartózkodtak, amikor a vádlott barátnője ment hozzájuk. A vádlott kávéval kínálta a barátnőjét. A sértett vitát kezdeményezett, ennek során ismét megütötte a vádlottat. A vádlott barátnője jobbnak látta, ha távozik és elindult kifelé a lakásból. Ekkor a vádlott a konyhaszekrényből elővett egy 14 cm pengehosszúságú, fehér nyelű kést, amellyel a sértettet egy alkalommal közepes erővel, egy alkalommal kis erővel mellkastájékon szúrta. A közepes erejű szúrás következtében a sértett mellkasának jobb oldalán mellüregbe hatoló, mellűri levegő és vérgyülemet eredményező sérülés, a kis erejű szúrás eredményeként pedig a bal hónalja előtt kb. 2 cm-es felületes bőrsérülést szenvedett el. A mellüregbe hatoló sérülés szakszerű orvosi segítség nélkül a sértett halálát is okozhatta volna. 

Közérdeklődésre számot tarthat: 
Igen
Eljáró bíróság: