I/41.

Tárgyalás időpontja: 
2014. október 8., szerda 08.30
Ügy tárgya: 
nyereségvágyból elkövetett emberölés bűntette és más bcs.
Tárgyalás helyszíne: 
2800 Tatabánya, Komáromi út 4.
Tárgyaló: 
Földszint 6-os tárgyaló
Ügyszak: 
Büntető
Összegzés: 

A sértett 2011. 08. 02-án délután betért a T. T. sörözőbe, azonban ittassága miatt már nem szolgálták ki. A sértett eltávozott a sörözőből, ahonnan követte őt II. r. és IV. r. vádlottak. A közelben lévő buszmegállóhoz érve IV. r. vádlott összeszólalkozott a sértettel, majd tenyérrel a jobb arcfelén megütötte. Ezt követően a sértett és a IV. r. vádlott dulakodni kezdtek, aminek egy járókelő vetett véget. A sértett a bántalmazás következtében 8 napon belül gyógyuló sérülést szenvedett.

A II. r. vádlott 2011. augusztus 2-án éjjel azzal az elhatározással, hogy a sértettől pénzt szerez, felkereste III. r. vádlottat. A vádlottakhoz csatlakozott I. r. vádlott is. Mikor a sértett házához értek, I. r. vádlott mondta III. r. vádlottnak, hogy álljon kint a ház előtt, figyeljen, míg ők bemennek II. r. vádlottal a sértett házába. A kapun lévő zár nyitható volt, a bejárati ajtó pedig erős nyomás hatására kinyílt. Miután I. r. és II. r. vádlottak bementek a sértett házába, a szobában lévő szekrénysorban értékek után kutattak. A sértett észlelte a lakásában tartózkodó vádlottakat és rájuk szólt, hogy hagyják abba és segítségért is kiáltott. Az II. r. vádlott rászólt a sértettre, hogy maradjon csendben, I. r. vádlott pedig szájon ütötte a sértettet, majd a II. r. vádlott a szobában lévő franciaágyon hanyatt fekvő sértettet lefogta, míg I. r. vádlott közepes erővel megragadta a sértett nyakát és leszorította addig, amíg a sértett meg nem fulladt. Miután a vádlottak észlelték, hogy a sértett meghalt, elrendezték az ágyon, mintha aludna, majd elhagyták a lakást. A III. r. vádlottnak nem mondták el, hogy megölték a sértettet.

A sértett halála a nyak tartós, néhány percig tartó legalább közepes erejű megragadása, leszorítása miatti fulladás következménye.

Folytatólagos tárgyalás (2014. 10. 08. és 2014. 10. 10.) tanúk meghallgatása, perbeszédek – ítélethozatal.

Közérdeklődésre számot tarthat: 
Igen
Eljáró bíróság: