I/37.

Tárgyalás időpontja: 
2014. szeptember 10., szerda 08.30
Ügy tárgya: 
Csalás bűntette és más bcs.
Tárgyalás helyszíne: 
2800 Tatabánya, Komáromi út 4.
Tárgyaló: 
Tatabányai Törvényszék VI. tárgyaló
Ügyszak: 
Büntető
Összegzés: 

Dr. D. I. pótmagánvádló vádindítványában V. I. I.r. vádlottat sikkasztás bűntettével és egyéb vagyon elleni bűncselekményekkel, V. K. II.r. vádlottat hűtlen kezeléssel és egyéb vagyon elleni bűncselekményekkel vádolta meg.

Az 1. vádpont lényege: I.r. vádlott az E-P. Kft. tulajdonosaként és ügyvezetőjeként 130 millió forint és ÁFA áron megvette a volt e-i Szemüvegkeret Gyárat mégpedig, részletfizetéses konstrukcióban, azonban az egyik részlet megfizetéséhez nem rendelkezett elegendő tőkével, ezért megkereste Dr. D. I-t azzal, hogy társuljanak, aki hivatalosan erre nem volt hajlandó, viszont – mivel üzleti potenciát látott a projektben – 2004. február hónapban 38 millió forintot biztosított a beruházáshoz I.r. vádlottnak, aki ezt az összeget, valamint még 10 millió forintot (amit szintén dr. D-től kapott) nem a gyárépület törlesztő részletének rendezésére, hanem a megállapodásukkal ellentétben ismeretlen célra fordította.

A 2. vádpont értelmében II.r. vádlott 2004. 08. 05-én az E-P. Kft-ben lévő 1/3 üzletrészét névértéken, 1 millió forintért eladta I.r. vádlottnak, ezzel kötelesség-szegést valósított meg, hiszen a Társasági törvény értelmében a szerződés jóváhagyása, amit a társaság saját tagjával vagy azok közeli hozzátartozójával köt a taggyűlés kizárólagos hatáskörébe tartozik; ezzel II.r. vádlott minimum 145 millió forint vagyoni hátrányt okozott.

A 3. vádpont lényege az, hogy I.r. vádlott – miután tagsági viszonya és ügyvezetői tisztsége megszűnt – az R. Kft. bankszámlájáról 2004. 02. 13. és 2004. 12. 28. között összesen 11.980.000,-Ft-ot vett fel jogosulatlanul az összeget ismeretlen célra fordította, azt nem bevételezte a cég a házipénztárba, így abban hiány keletkezett.

Közérdeklődésre számot tarthat: 
Igen
Eljáró bíróság: