18/I.

Tárgyalás időpontja: 
2014. április 30., szerda 08.30
Ügy tárgya: 
életveszélyt okozó testi sértés bűntettének kísérlete
Tárgyalás helyszíne: 
2800 Tatabánya, Komáromi u. 4.
Tárgyaló: 
földszint 6-os tárgyaló
Ügyszak: 
Büntető
Összegzés: 

A vádlott 2013. 05. 31-én 12:00 óra körüli időben lakása konyhájában – mint korábban számos alkalommal – számon kérte a vele együtt élő férjén, O.L. sértetten, hogy miért van ittas állapotban. A házastársak között veszekedés, szóváltás alakult ki, ennek során a sértett ökölbe szorított kézzel fenyegetően intett a vádlott felé, és azt mondta, hogy „te szemét, megöllek.”. Ezután a vádlott felkapott a konyhabútorról egy sárga nyelű, 12 cm pengehosszúságú, viszonylag hegyes csúcsban végződő konyhakést. A sértett hátat fordított a vádlottnak, és a földre hajolt, hogy onnan felvegyen valamit. A vádlott a már félig visszaegyenesedett testhelyzetben lévő sértettet egy alkalommal, közepes erővel hátba szúrta a konyhakéssel.
A vádlott a cselekményt követően távozott a lakásból, elment dolgozni. A szomszédos lakásban tartózkodó Sz. Sz. hívta ki a mentőket, akik a sértettet a kórházba szállították és ott orvosi ellátásban részesítették.
A szúrás a jobb lapockatájékon érte a sértettet, 5 cm mély szúrcsatorna keletkezett. A szúrcsatorna lefutás, illetve a mellüreg fala közötti távolság 1-3 cm volt. A sértett a szúrás következtében 8 napon belül gyógyuló sérülést szenvedett. Figyelemmel a szúrás helyére, erejére, módjára és eszközére, a vádlott cselekménye – a mellüreg megnyitásának reális lehetősége miatt – alkalmas volt életveszélyes sérülés okozására.

Első tárgyalás

Közérdeklődésre számot tarthat: 
Igen
Eljáró bíróság: