11/II.

Tárgyalás időpontja: 
2014. március 14., péntek 08.30
Ügy tárgya: 
erőszakos közösülés bűntette és más bcs.
Tárgyalás helyszíne: 
2800 Tatabánya, Komáromi u. 4.
Tárgyaló: 
földszint 6-os tárgyaló
Ügyszak: 
Büntető
Összegzés: 

I.r. és III.r. vádlott élettársi kapcsolatban éltek, majd házasságot kötöttek 2005. 03. 12. napján. Együtt nevelték az asszony előző élettársi kapcsolatából született fk. A. A., valamint F. V. G. gyermekeket. 2002. 09. 10-én közös gyermekük, N. V. P. született, akit szintén közös háztartásban neveltek. I.r. vádlott és a házastársa élettársi kapcsolatából származó lánygyermek között nem alakult ki jó kapcsolat, I.r. vádlott némely alkalommal megverte, többször szidalmazta. I.r. vádlott gyakran felügyelt a gyermekre, elvitte őt több alkalommal horgászni.
A.A. 4. osztályos korától több délutánt töltött I.r. vádlottal T. Cs. tónál, amikor a sértett 11 éves elmúlt, de a 12. életévét még nem töltötte be, 5. osztályos tanuló volt, I.r. vádlottban szexuális érdeklődés támadt a gyermek iránt. Ekkortól használta ki azokat a helyzeteket, amikor a gyermekkel horgászni járt vagy a lakásban kettesben maradt.
A tónál rendszerint egy elhagyott, nádas helyre vitte a gyereket, ahol a mellét, nemi szervét több alkalommal ruhán keresztül, valamint a ruha alatt fogdosta, simogatta. Volt, hogy az I.r. vádlott a gyerek kezét a nemi szervére tette azért, hogy kézzel próbálja kielégíteni. Más alkalommal arra kényszerítette a gyermeket, hogy a merev nemi szervét a szájába vegye és orálisan kielégítse őt. A későbbiekben a vádlott lehúzta a kislány bugyiját, elővette saját nemi szervét, a kislányra ráfeküdt és közösült vele. Amennyiben a sértett ellenállt, a vádlott a gyerek haját megtépte, lefogta, megpofozta, valamint azzal fenyegette, hogy az erkélyen tartott szöges léccel megveri.
II.r. vádlott – I.r. vádlott testvére – A. A-át kisebb kora óta ismeri. A kislányra gyakran felügyelt élettársával együtt. II.r. vádlott és A. A. között a kapcsolat rossz volt, a kislánnyal házimunkát végeztettek, valamint amikor a kislány nem akart takarítani, megpofozta, megtépte a haját és gyakran megverte. 2008. nyarától, amikor a sértett 11 éves már elmúlt, de a 12. életévét még nem töltötte be, a vádlottban szexuális érdeklődés támadt a gyerek iránt. Ekkor a gyermek szinte minden napját a II.r. vádlottéknál töltötte. A II.r. vádlott kihasználta azokat az alkalmakat, amikor a kislánnyal kettesben maradt és szexuálisan közeledett a gyermekhez, simogatta a mellét, valamint a testét fogdosta. 2008 év nyarától – míg élettársa és gyermeke távol volt – a gyermek haját megtépte és arra kényszerítette, hogy nemi szervét a szájába vegye és orálisan kielégítse. A sértett megkísérelt II.r. vádlott elől elmenekülni, azonban az rendszerint megpofozta és azzal fenyegette, hogy ha hangosabban sír, nagyon meg fogja verni. A II.r. vádlott megfenyegette a sértettet, hogy ha kiderül, akkor megöli.
III.r. vádlott és A. M. Z. 18-19 éves korukban létesítettek szerelmi kapcsolatot. Két kiskorú gyermekük született, 1996-ban A. A., 199-ben F. V. G.
Kapcsolatuk alatt a III.r. vádlott többször elköltözött, ilyen a kislány az apával és az apai nagyszülőkkel maradt. A gyermeket 5 éves koráig az édesapja és az apai nagyszülők nevelték. III.r. vádlott a gyermek 2,5 éves korában a kislány neveléséről lemondó nyilatkozatot tett. 2001. évben pert indított a gyermek elhelyezése tárgyában, mely során a bíróság a gyermeket az édesanyánál helyezte el. A kislány 2011. évtől a III.r. vádlott nevelése, felügyelet alá került. III.r. vádlott 2005. márciusában házasságot kötött I.r. vádlottal, így a kislányt együtt nevelték. III.r. vádlott a gyermekkel türelmetlen volt, nem megfelelően gondozta. 2010. augusztusát megelőző időszakban III.r. vádlott napi rendszerességgel A. A-át megverte, felpofozta, szidalmazta. A sértettnek kellett többféle házimunkát végeznie, melyek nem megfelelő elvégzése esetén III.r. vádlott a kislányt megverte. Volt, hogy azzal büntette lányát, hogy megvonta tőle az ételt. A kislánynak ilyenkor a szomszédok adtak enni. III.r. vádlott rendszeresen úgy küldte iskolába a gyermeket, hogy sem reggeliről, sem tízórairól nem gondoskodott. A gyermeknek osztálytársai adtak enni.
A 2008-2009-es tanévben a gyermeket kosárlabda edzést követően a du. órákban négy felsőbb tagozatos gyermek lefogta és cigarettacsikkel négy helyen megégette a kezét, mellyel maradandó sérüléseket okoztak. Ezt követően a kislány hazament, elmondta édesanyjának a történteket, aki azt felelte, hogy az ő baja, intézze el. III.r. vádlott a gyermek sérüléseivel nem foglalkozott, azokat nem fertőtlenítette, orvoshoz nem vitte a gyermeket.
2010. február 2-án az iskolában a kislány tanítási időben rosszullétre panaszkodott, ezért felkereste az iskolai védőnőt. A védőnő megmérte a kislány vérnyomását, melynek értéke magas volt, ezért nyolc napon keresztül minden reggel további vérnyomásméréseket végzett. A védőnő írásban jelezte a III.r. vádlottnak, hogy a gyermeket orvoshoz kell vinni a magas értékek miatt, azonban az édesanya a jelzés ellenére nem kereste fel a gyerekorvost.

Első tárgyalás – vádlottak, tanúk kihallgatása (hatályon kívül helyezett ügy).

Közérdeklődésre számot tarthat: 
Igen
Eljáró bíróság: