10. hét/ III.

Tárgyalás időpontja: 
2014. március 5., szerda 08.30
Ügy tárgya: 
nyereségvágyból elkövetett emberölés bűntette és más bcs.
Tárgyalás helyszíne: 
2800 Tatabánya, Komáromi u. 4.
Tárgyaló: 
földszint 6-os tárgyaló
Ügyszak: 
Büntető
Összegzés: 

D.Gy. sértett 2011. augusztus 2-án 16.00 óra körüli időben betért a T., T. utcában lévő sörözőbe, ahol azonban ittasság miatt már nem szolgálták ki. A sértett ezért rövid idő múlva távozott a sörözőből, ahonnan követte őt II.r. és IV.r. vádlott. A T. T. u. és Gy. u. sarkánál lévő buszmegálló háta mögé érve 16.30 óra körüli időben IV.r. vádlott összeszólalkozott a sértettel, majd a vita hevében tenyérrel a jobb arcfelén meg is ütötte őt. Az ütést követően a sértett és a IV.r. vádlott dulakodásba kezdett, aminek egy, a helyszín közelében tartózkodó járókelő vetett véget. A sértett a bántalmazás eredményeképpen 8 napon belül gyógyuló felületes hámhiánnyal járó sérülést szenvedett.

II.r. vádlott 2011. augusztus 2-ról augusztus 3-ra virradó éjjel – azzal az elhatározással, hogy az aznap délutáni órákban erősen ittas állapotban lévő D. Gy. sértettől pénzt szerez – az éjszakai órákban felkereste III.r. vádlottat, aki ekkor a II.r. vádlott lakóhelyétől nem messze, rokonánál tartózkodott. A II.r. vádlott az utcáról bekiabált a házba a sértettnek, hogy menjen ki. III.r. vádlott kiment a ház elé, ahol II.r. vádlott azt mondta neki, hogy nincsen pénze és a sértettet le lehetne nyúlni. Ezt követően II.r. és III.r. vádlott a J. bolthoz ment, ahol csatlakozott hozzájuk II.r. vádlott testvére, I.r. vádlott, és együtt mentek a sértett házához. Előzetesen megbeszéltek szerint a házhoz érve III.r. vádlott a ház előkertje előtt a járdán figyelt, amíg I.r. és II.r. vádlottak bementek a sértett házába. Miután a házba értek II.r. vádlott a szobában található fehér szekrénysor bal oldali felső részében értékek után kutatott. Az erősen ittas állapotban lévő sértett észlelte a lakásban tartózkodó I.r. és II.r. vádlottakat, rájuk szólt, hogy hagyják és segítségért is kiáltott, amire II.r. vádlott rászólt a sértettre, hogy maradjon csendben. Ezt követően I.r. vádlott egy alkalommal szájon ütötte a sértettet, majd a szobában lévő franciaágyon II.r. vádlott lefogta hanyatt fekvő testhelyzetben a sértettet, amíg I.r. vádlott közepes erővel megragadta a sértett nyakát és leszorította addig, amíg a sértett meg nem fulladt.
Miután I. és II.r. vádlottak észlelték, hogy a sértett meghalt, elrendezték a sértettet az ágyon, mintha aludna, majd elhagyták a lakást, ahonnan végül nem vittek el semmit. I. és II.r. vádlottak a kint tartózkodó III.r. vádlottnak nem mondták el, hogy D. Gy. sértettet megölték, erről III.r. vádlott csak másnap szerzett tudomást, amikor I.r. vádlott meg is fenyegette, hogy ha eljár a szája pitbullokkal tépeti szét és agyon veri.

Bizonyítás.

Következő tárgyalás 2014. március 7. 8:30

Közérdeklődésre számot tarthat: 
Igen
Eljáró bíróság: