49. hét/II.

Tárgyalás időpontja: 
2013. december 6., péntek 08.30
Ügy tárgya: 
személyi szabadság megsértésének bűntette és más bcs.
Tárgyalás helyszíne: 
2800 Tatabánya, Komáromi u. 4.
Tárgyaló: 
földszint 6-os tárgyaló
Ügyszak: 
Büntető
Összegzés: 

A vádlott 2012. szeptemberében került kapcsolatba a sértettel. Kapcsolatukat a vádlott folyamatos féltékenykedése jellemezte, ami miatt többször veszekedtek. A vádlott 2012. október 3-án a sértett házához ment, hogy megbeszéljük problémájukat, de miután a sértett nem volt egyedül, ezért távozott a házból és az udvaron várta, hogy a látogató eltávozzon. A látogató 20. óra 15 perc körüli időben ment el, ekkor a vádlott a sértettet a kapuhoz hívta, a sértett közölte a vádlottal, hogy nem szeretnék ha bemenne a házba. Ekkor a vádlott dühbe jött és a sértett haját elkapta és a hajánál fogva a kapu felé húzta s sértettet, miközben megöléssel fenyegette. A sértett jobb kezét a kapu léceinek résén áthúzva a kapu fém keretének feszítette, miközben közölte a sértettel, hogy el akarja törni a kezét. A sértettnek végül sikerült kiszabadulni a vádlott szorításából és a házba menekült.

A vádlott átugrott a kerítésen és a menekülő sértettet a ház előszobájában utolérte, majd a konyhába lökdöste és ököllel közepes erővel a bal arcán megütötte, miközben megöléssel fenyegetőzött. A sértett a székre rogyott, miközben a vádlott a konyhapulton lévő kést igyekezett elérni, mivel nem sikerült neki, ezért fojtogatta a sértettet, majd a székről a földre eső sértettre ült. A vádlott közben a zsebéből elővette a zsebkését és a sértett nyakához szorította és azt kiabálta, hogy „Elvágom a torkodat!”.

Ezután felrángatta a sértettet a földről a székre, és ragasztószalaggal a sértett fejét többször körbetekerve annak száját beragasztotta, azután a ragasztószalaggal a sértett kezeit körbetekerve megkötözte. Ezután fellökdöste az emeletre és az ott lévő porszívó szívócsövét magához vette, majd a sértett tulajdonát képező, az udvaron lévő gépkocsihoz lökdöste és közölte vele, hogy elviszi kirándulni.

A vádlott a sértettet az autó bal első ajtajához állította a porszívó csövét a bal hátsó ülésre tette. Amikor a vádlott a kapuhoz ment, hogy azt kinyissa, a sértettnek sikerült a kezeit kiszabadítania és a gépkocsiba ülve a már nyitott kapun át a Tatabányai Rendőrkapitányságra menekült.

A sértett a bántalmazás következtében a bal arctáj zúzódását szenvedte el, melynek gyógytartama 8 napon belüli, azonban a támadott testtájékra, a bántalmazás erejére és módjára figyelemmel fennállt a súlyosabb, nyolc napon túl gyógyuló sérülés kialakulásának reális lehetősége is.

Első tárgyalás – vádlott, tanúk kihallgatása.

Közérdeklődésre számot tarthat: 
Igen
Eljáró bíróság: