27. hét/2

Tárgyalás időpontja: 
2013. július 5., péntek 08.30
Ügy tárgya: 
hivatali vesztegetés bűntette
Tárgyalás helyszíne: 
Tatabányai Törvényszék
Tárgyaló: 
6
Ügyszak: 
Büntető
Összegzés: 

A vádlott 2012. 10. 21-én E. külterületén a D-i úton ittas állapotban vezette a Ford Galaxy típusú személygépkocsit, mellyel balesetet is szenvedett. A helyszínre érkező B.Z. r.zls. és O. L. r.őrm-nek, akik az E-i Rk. járőrei, elismerte, hogy vezetés előtt szeszes italt fogyasztott.

Az intézkedő járőrök közölték a vádlottal, hogy vér mintavétel céljából előállítják az E.Rk-ra. A vádlott a helyszínen előbb 20-20.000,-Ft-ot, illetve az intézkedés során az összeget folyamatosan emelve, végül fejenként 50.000,-Ft-ot ajánlott a rendőröknek azért, hogy vele szemben az intézkedést ne folytassák le, őt engedjék szabadon távozni. A vádlott – lévén, hogy fogorvos – felajánlotta a két rendőrnek azt is, hogy a fogaikat ingyen, vagy kedvezményesen kezeli, csak tekintsenek el a további intézkedéstől.

A rendőrök a vádlottat előállították az E. Rk-ra, ahol további 20.000,-Ft-ot ajánlott fel fejenként azért a vele szemben intézkedő két rendőrnek, hogy őt intézkedés nélkül elengedjék, kötelességüket megszegjék és, hogy vele szemben az intézkedést joghátrány nélkül fejezzék be.

Első tárgyalás.

Közérdeklődésre számot tarthat: 
Igen
Eljáró bíróság: