Sajtóközlemény

2019. július 11.

A vádlott a barátján akart segíteni azzal, hogy az ellene testi sértés bűntette miatt folyó büntetőeljárásban neki kedvező vallomást tett. A bíróság végül a vallomással ellentétes tényállást állapított meg, a barátot pedig hamis tanúzásért 10 hónap börtönbüntetésre ítélte.

 

2019. július 10.

A férfi közel egy liter pálinka elfogyasztása után verte halálra barátját, akihez végül ő hívta ki a mentőket is. A bíróság a tettét megbánó férfit 4 év börtönbüntetésre ítélte.

2019. július 8.

A sértett és barátja 2019. június 3-án együtt italoztak Tatabányán, majd este találkoztak a szintén ittas állapotban lévő vádlottal. A vádlott meghívta magához a sértettet és barátját, hogy nála igyanak tovább, mert a boltok már bezártak.

2019. július 2.

A sértettek 2017. november 1-jén délelőtt elmentek az egyik sértett testvéréhez, annak tatabányai lakásába, hogy megünnepeljék a születésnapját. Ekkor a házban tartózkodott még a sértett testvérének élettársa is, a vádlott, együtt italozni kezdtek a lakás egyik szobájában. Délután a sértett testvére és a vádlott összevesztek, a nő közölte a vádlottal, hogy már nem szereti, költözzön el.

2019. július 2.

A vádlott ittas állapotban vezette autóját Tatabányán 2019. június 15-én, amikor megállították a rendőrök. Az intézkedés során a vádlott nem adta át a jogosítványát, mert elmondása szerint nem volt nála, ahogy az autó okmányai sem, így a férfi ellen emiatt közúti közlekedési szabályok kisebb fokú megsértése miatt szabálysértési eljárás indult.

2019. június 27.

A vádlott kiürítette a munkahelyén az öltözőszekrényeket, az egyik munkatársától pedig az autójának indítókulcsát is elvette, az autóval az ácsi telephelyről Győrig jutott. A bíróság a férfit jármű önkényes elvételének bűntette és más bűncselekmények miatt ítélte 2 év 2 hónap börtönbüntetésre.

2019. június 26.

A vádlott korábban tűzifa beszerzéssel és értékesítéssel foglalkozott, de ezzel a tevékenységével felhagyott és alkalmi munkából tartotta el a családját.

2019. június 26.

A vádlott egy tatabányai buszmegállóban, előzetes szóváltás nélkül földre lökött, majd nyakon szúrt egy férfit, a bíróság 6 év börtönbüntetésre ítélte.

2019. június 25.

11 hektár művelési ágát változtatta meg a földhivatal szántó és géptároló megnevezésről telephely, udvar, géptároló, parkoló megnevezésre a vádlott valótlan tartalmú kérelme alapján. Az ügyintézőt a Komáromi Járásbíróság pénzbüntetésre ítélte és 2 évre eltiltotta a földügyi ügyintéző foglalkozástól.

2019. június 25.

300 óra közérdekű munkára és 360.000 forint pénzbüntetésre ítélte a bíróság azt a férfit, aki sajátja helyett a féltestvére adatait adta meg a rendőröknek egy közúti ellenőrzés során.