Sajtóközlemény

2019. szeptember 20.

A vádlottat tehergépkocsi vezetőként alkalmazta a munkáltatója. A kialakult gyakorlat szerint a férfi a napi munkavégzéstől a következő napi munkakezdésig a járművel a tatabányai lakása előtti parkolóban parkolt, nem kellett a cég telephelyén hagynia az autót.

2019. szeptember 20.

A vádlott 2018. szeptember 16. és 2019. február 26. napja között összesen 12 sértett járműszerelvényeiből tulajdonított el gázolajat úgy, hogy hét esetben az üzemanyagtank kupakját lefeszítette, a további esetekben a lezáratlan tanksapkát kinyitotta, majd azokból a gázolajat leszívta.

2019. szeptember 19.

A vádlott 2019. szeptember 7-én utazott a München-Budapest vonalon közlekedő vonaton, ahol Tatabánya közelében a jegyvizsgáló a menetjegyét kérte, de azt nem adta át, hanem a sértettet egy alkalommal ököllel arcon ütötte.

2019. szeptember 17.

Az elsőrendű vádlottban és fiában, a másodrendű vádlottban az a téves feltevés alakult ki, hogy a sértett „hekkerkedik” ellenük, az interneten „mocskolja” őket. A vádlottakban ez a téves feltevés egyre jobban elhatalmasodott, ezért elhatározták, hogy megbosszulják a sértetten. 2018. év május végétől kezdődően 2018.

2019. szeptember 12.

A férfi 2019. május 18-án barátnőjénél vendégeskedett, annak tatai albérletében. A vádlott és barátnője 9 óra körül a lépcsőház előtt dohányoztak, ahol immár nem először, szóváltásba keveredtek a közeli üzlet dolgozóival. Az üzlet dolgozói ezért felkeresték a lakás tulajdonosát, aki a lakásba visszatérő párral közölte, hogy másnap el kell hagyniuk az albérletet.

2019. szeptember 11.

Az elsőrendű vádlott 2017 júniusában a másodrendű, a harmadrendű és a negyedrendű vádlottal megállapodott abban, hogy az elsőrendű vádlott által Hollandiában megvásárolt és vonattal, vagy saját gépkocsijával -élelmiszer közé rejtve- Magyarországra behozott kábítószert a másodrendű vádlott továbbszállítja a negyedrendű és harmadrendű vádlottnak azért, hogy ők azokat tovább értékesítsék kábítósze

2019. szeptember 10.

A vádlott 2018. április 30-án Bajóton, az Öregkő-aljai pincesoron egy házibuliban vett részt, ahol alkoholt fogyasztott, majd éjfél körül a jogosult tudta és engedélye nélkül a pincebuliban ugyancsak részt vett személy használatában lévő járműbe beült és beindította.

2019. szeptember 6.

A vádlott párkapcsolata 2019 nyarán véget ért, a nő azonban a szakításba nem tudott beletörődni, abba pedig végképp nem, hogy a férfinek új kapcsolata van. Az évek óta thai-boxoló vádlott 2019. augusztus 7-én délelőtt Tatabányán, a bánhidai körforgalomnál autózott, amikor meglátta, hogy volt barátja házánál parkol az új barátnő – a későbbi sértett – autója.

2019. szeptember 2.

A vádlott 2018. szeptember 3-án reggel autózott Tatabányán, a Környei úton a városközpont irányába. A vádlott nem fokozott óvatossággal közelítette meg a Környei út kereszteződésében kialakított, fénysorompóval biztosított vasúti átjárót, ezért nem vette észre, hogy a fénysorompó piros jelzést ad, és ráhajtott a sínekre.

2019. augusztus 28.

Az anya nyolc éves gyermeke egy nyári táborban megsérült, erős hasi, majd hátfájdalmai lettek, ugyanis az egyik napközis társa bántalmazta. A vádlott a gyermeket ezért orvoshoz vitte, aki a sértett súlyának megfelelő fájdalomcsillapító cseppeket írt fel, de a cseppek ellenére a gyermeknek erős fájdalmai maradtak.