Sajtóközlemény

2024. április 15.

Az Esztergomi Járásbíróság garázdaság vétsége miatt indult ügyben a mai napon tartott előkészítő ülésen hozott ítéletet. A bíróság a büntetett előéletű vádlottat 8 hónap börtönbüntetésre és 1 év közügyektől eltiltásra ítélte. Az ítélet jogerős.

2024. április 12.

A Tatabányai Járásbíróság a 2024. április 12. napján tartott ülésen, emberölés bűntettének kísérlete miatt indult ügyben 1 hónapra elrendelte az ukrán állampolgárságú gyanúsított letartóztatását. A bíróság álláspontja szerint a letartóztatás elrendelése a szökés, elrejtőzés, a bűnismétlés, valamint a bizonyítás meghiúsításának veszélye miatt indokolt.

2024. április 11.

A Komáromi Járásbíróság fegyveresen elkövetett garázdaság bűntette miatt indult ügyben bíróság elé állítás keretében döntött egy büntetlen előéletű, 75 éves férfivel szemben.

2024. április 10.

A Tatabányai Járásbíróság közérdekű üzem működésének megzavarása vétsége és a közlekedés biztonsága elleni vétség miatt indult ügyben, tárgyalás mellőzésével, ügyiratok alapján hozott döntést azzal a szabálytalanul közlekedő férfivel szemben, akinek gépjárműve a vasúti vágányon elakadt.

2024. április 10.

A Komáromi Járásbíróság tartás elmulasztása vétsége miatt indult ügyben, büntetővégzésben döntött azzal az apával szemben, aki közel másfél millió forint tartásdíjat nem fizetett meg gyermeke gondozójának. A bíróság a vádlottal szemben 250 óra közérdekű munka büntetést szabott ki. A végzés jogerős.

2024. április 10.

A Komáromi Járásbíróság a 2024. április 10. napján tartott ülésen, nagyobb kárt okozó csalás bűntette miatt indult ügyben, 3 hónappal meghosszabbította annak a szlovák férfinek a letartóztatását, aki - a magát valótlanul ügyvédnek kiadó - megbízója bűncselekményében vett részt. A bíróság 2023.

2024. április 10.

Az Esztergomi Járásbíróság közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette, súlyos testi sértés bűntette, garázdaság vétsége, rongálás vétsége miatt indult ügyben tartott ülésen 1 hónapra elrendelte annak a férfinek a letartóztatását, aki dühében kórházi dolgozókat bántalmazott.

2024. április 9.

A Tatabányai Járásbíróság pénzhamisítás bűntette miatt indult ügyben, előkészítő ülésen hozott ítéletet. A bíróság a vádlottat 2 év – végrehajtásában 3 évre felfüggesztett – börtönbüntetésre ítélte, 20.000 forint összegben vagyonelkobzást rendelt el, a lefoglalt nyomtatót és laptopot elkobozta. Az ítélet jogerős.

2024. április 5.

Az Esztergomi Járásbíróság végzést hozott azzal a két férfival szemben, akik egy nyergesújfalui telephelyről az éjszakai órákban kétszer, összesen közel másfél milliós értékben loptak rézkábelt.

2024. április 4.

A Tatabányai Járásbíróság ítéletet hozott annak a férfinak az ügyében, aki márkás parfümöket lopott a drogériából.