Sajtóközlemény

2020. április 3.

A megalapozott gyanú szerint a férfi 2020. április 2-án délután Tatabányán, az Aradi vértanúk terén a sértettel italozott, majd szóváltásba keveredett vele, elvette a mobiltelefonját és a kerékpárját. A sértett vissza akarta kérni a dolgait, mire a gyanúsított egy alkalommal fejbe rúgta és ököllel a bal szemén megütötte. 

2020. április 3.

A gyanú szerint a nő 2020. február 4-én éjjel két férfit autóval a süttői Szitli dűlőbe vitt, ahol a társai egy présház ablakát betörték, az ajtaját befeszítették és a házból szerszámokat, háztartási eszközöket, 3 lőfegyvert, 1 légpuskát, 1 nyílpuskát  tulajdonítottak el összesen 843.000.- forint értékben.

2020. március 27.

A gyanúsított 2020. március 26-án éjszaka Oroszlányban egy osztrák rendszámú autóval tíz, magát szír állampolgárnak valló személyt szállított, akiket a román - magyar határnál, Magyarország területén vett fel.

2020. március 27.

A vádlott 2020. március 25-én hajnalban ittas állapotban megjelent egy tatabányai munkásszálló portáján és előzetes szóváltást követően rátámadt a biztonsági őrre, belerúgott a portásfülke ajtajába, majd a wc ajtóba.

2020. március 24.

A nő a gyanú szerint az élettársával 2020. március 21-én este a tatabányai szállásukon tartózkodott, ahol alkoholt fogyasztottak, közben pedig szóváltás alakult ki közöttük. A vita odáig fajult, hogy a nő egy késsel, a nyakszirt kulcscsont alatti részén megszúrta az élettárását, aki életveszélyes sérülést szenvedett.

2020. március 20.

A gyanú szerint a férfi 2020. március 19.-ét megelőző hónapokban több alkalommal kannabiszt vásárolt, hogy azt az ismerőseinek tovább értékesítse. 2020. március 19-én ismét marihuanát vett Tatabányán, majd a Bárdos Gimnázium irányából a Bárdos Lakópark felé indult a lépcsősoron, ahol a rendőrök intézkedés alá vonták.

2020. március 18.

A vádlott a munkatársaival egy tatabányai szórakozóhelyen italozott 2019. december 17-én éjjel. A vádlott az addigi ülőhelyét elhagyta, majd miután észlelte, hogy azt egyik kollégája elfoglalta, dühében odament hozzá és szó nélkül kihúzta alóla a széket, a sértett pedig a földre esett.

2020. március 13.

A sértett nő 2017. szeptember 9-én Tatára utazott, ahol találkozott az álnéven bemutatkozó vádlottal. A férfi ezt megelőzőleg megszerezte egy tatai lakás kulcsait, az ingatlant pedig, mint a saját tulajdonában álló, megvételre kínált lakást mutatta be a sértettnek.

2020. március 13.

A sértett 2019. július 9-én egy tarjáni boltban vásárolt, mely során a pultra tette a mobiltelefonját és a fizetést követően ott felejtette. Röviddel ez után a vádlott is ugyanott vásárolt, észrevette a pulton hagyott telefont és a nadrágja zsebébe rakta, majd a vásárlást követően távozott a dohányboltból. A vádlott később véletlenül leejtette a telefont, aminek ezért összetörött a kijelzője.

2020. március 12.

A férfi három különböző napon összesen négy betegtől is pénzt lopott az esztergomi kórházban, majd az esztergomi buszvégállomáson egy alvó sértettől elvette a telefonját és a pénztárcáját. A bíróság a többszörösen visszaeső vádlottat 7 év fegyházbüntetésre ítélte.