Sajtóközlemény

2019. október 29.

Az élettársak 2018. július 1-jén egy mocsai sörözőben ismerkedtek meg a sértettel, eltervezték, hogy megszerzik az értékeit, ezért felajánlották neki, hogy autóval hazaviszik. A sértett mocsai otthonában a nő többször szexuálisan közeledett a sértetthez azért, hogy elterelje a figyelmét, míg a társa értékek után kutatott.

2019. október 28.

A vádlott 2017. augusztus 7-én hajnalban többször fejen ütötte a sértettet egy baltával, este pedig feladta magát a rendőrségen. A tárgyalások során azzal védekezett, hogy tettével segíteni akart a nőn, aki vallási meggyőződése miatt nem követhetett el öngyilkosságot, de meg akart halni. A bíróság a 2017 augusztusa óta letartóztatásban lévő férfit 10 év börtönbüntetésre ítélte.

2019. október 22.

A férfi 2018. május 27-én délután egy tatabányai lakásban volt a hatéves unokaöccsével. A vádlottat zavarta, hogy a kisfiú nem fogad szót neki, nem megy be játszani a szobába, ezért az előszobában állva a könyökénél fogva felemelte a sértettet és bedobta a szobába. A kisfiú a padlóra esett és beütötte a fejét, az orra vérezni kezdett, sírva fakadt.

2019. október 18.

A járművezetéstől eltiltás hatálya alatt álló vádlott 2019. október 6-án délután egy üveg pálinka elfogyasztása után közlekedett a más tulajdonában, de az ő használatában lévő autóval Tatabányán. A vádlottat útközben megállították a rendőrök, de amikor a járőrök kiszálltak a szolgálati gépjárműből és két oldalról gyalog megközelítették az autót, a vádlott azzal elmenekült.

2019. október 17.

A vádlott 2018. július 9-én reggel, Oroszlányban, az egyik társasház előtt találkozott a haragosával, akit arra kért, hogy menjenek az épület mögé.

2019. október 16.

Az elsőrendű és a másodrendű vádlott között szeretői viszony alakult ki, ezért annak érdekében, hogy össze tudjanak költözni, elhatározták, hogy megöletik a nő férjét. Az emberöléssel megbízott férfi végül bejelentette a rendőrségen az előkészületet, így a párt emberölés előkészületének bűntette miatt ítélte felfüggesztett börtönbüntetésre a bíróság.

2019. október 15.

A vádlott 2017 májusában ismerte meg közös munkahelyükön a tatabányai sértettet, akivel párkapcsolatot tartott fenn. A vádlott 2017. május 15. napjától szeptember 30. napjáig a tényleges visszafizetés szándéka és lehetősége nélkül, a sértettől több részletben pénzkölcsönt kért és kapott.

2019. október 14.

A vádlott a barátaival 2018. november 2-án egy esztergomi szórakozóhelyen italozott. Az éjszaka folyamán a sértett és a vádlott baráti társasága között a tánctéren vita alakult ki, mert tánc közben véletlenül meglökték egymást, emiatt a vádlott és a sértett szóváltásba keveredett.

2019. október 11.

A vádlott 2019. július 30-án este egy barátja születésnapját ünnepelte az egyik tatabányai sörözőben, ahol alkoholt fogyasztott, majd gyalog hazament tatabányai lakásába. A férfi otthon megéhezett, ezért elhatározta, hogy autóval elmegy az egyik vértesszőlősi gyorsétterembe.

2019. október 8.

A vádlott 2018 áprilisában az oroszlányi MÁV állomás parkolójában álló két autót megrongált úgy, hogy azokat megrúgta és kővel megdobálta. A két járműben összesen 225.000.- forint kár keletkezett. A férfi a rongálás utána észrevette, hogy az egyik autóban van egy vödör cékla, amit magához vett és megette.