Egy baji családi házból és egy tatai áruházból is lopott a tolvaj

A Tatai Járásbíróság lopás bűntette és lopás vétsége miatt indult ügyben, előkészítő ülésen hozott ítéletet. A bíróság a vádlottat 2 év börtönbüntetésre, mellékbüntetésként 2 év közügyektől eltiltásra ítélte, valamint kötelezte a polgári jogi igényt előterjesztő egyik sértett kárának megtérítésére. Az ítélet jogerős.

A megállapított tényállás szerint a vádlott 2023. május 8-án egy baji családi ház ablakát betörte, azon keresztül a házba behatolt, ott kutatást végzett. A vádlott 2.430.079 forint értékben készpénzt, ruházatot, ékszert, műszaki eszközöket, egyéb használati tárgyakat vitt el.

A sértett kára megtérült, mivel a férfi a lopott tárgyakat egy ingatlanra vitte, ahol azokat a nyomozó hatóság lefoglalta, és a sértett részére visszaadta.

A vádlott 2022. március 17-én egy tatai áruházban a bevásárló kosarába helyezett kozmetikai termékeket, majd az egyik próbafülkében a borotvakészülék áruvédelmi eszközzel ellátott csomagolását eltávolította, a borotvakészüléket, a borotvapengéket, a fogkrémet és a parfümöt a ruházatába rejtette. Ezt követően a férfi a kosarában lévő néhány árut kifizette, majd a ruházatába rejtett összesen 14.627 forint értékű termékkel távozott az áruházból.

Tatabánya, 2024. március 19.