14 év fegyházbüntetésre ítélte a bíróság azt a férfit, aki hét éves nevelt lányával végzett szexuális cselekményt

A Tatabányai Törvényszék a 2024. február 9. napján tartott tárgyaláson, szexuális erőszak bűntette miatt indult ügyben hozott ítéletet azzal a férfivel szemben, aki 2023. májusban és júniusban nyergesújfalui lakásukban az élettársa korábbi kapcsolatából született, 7 éves nevelt lányával 2 alkalommal szexuális cselekményt végzett. Az egyik esetben a vádlott a bűncselekményt akkor követte el, amikor élettársa aludt, a másik esetben az élettársa távollétét használta ki.

A Tatabányai Törvényszék a vádlottat folytatólagosan elkövetett szexuális erőszak bűntette miatt 14 év fegyházbüntetésre, mellékbüntetésként 10 év közügyektől eltiltásra ítélte és végleges hatállyal eltiltotta minden olyan foglalkozás gyakorlásától, vagy egyéb tevékenységtől, amelynek keretében 18. életévét be nem töltött személy nevelését, felügyeletét, gondozást, gyógykezelését végzi, illetve ilyen személlyel egyéb hatalmai, vagy befolyási viszonyban áll. A bíróság megállapította, hogy a vádlott feltételes szabadságra nem bocsátható.

Az ítélet nem jogerős, az ügyész a szabadságvesztés büntetés súlyosításáért, a vádlott és védője elsősorban felmentésért, másodsorban enyhítésért, valamint a minősítés megváltoztatása miatt jelentett be fellebbezést.

Tatabánya, 2024. február 12.