Fekvőtámaszra kényszerítette a tanárt egy férfi, ítéletet hozott a bíróság

A Komáromi Járásbíróság a 2023. szeptember 27. napján tartott előkészítő ülésen, közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette és személyes adattal visszaélés vétsége miatt indult ügyben hozott ítéletet 2 férfivel szemben.

A megállapított tényállás szerint a sértett egy Kisbéri Járásban lévő község általános iskolájában 2022. szeptember 13-án napközis tanári feladatokat látott el. Két tanuló verekedett, amikor a tanár felszólította őket, hogy a verekedést hagyják abba és csináljanak inkább 20-20 fekvőtámaszt, melynek teljesítését követően a két tanuló megnyugodott.

Másnap az egyik tanuló szülei a házirendtől eltérően, előzetes egyeztetés nélkül bementek az iskola intézményvezetőjéhez és kifogásolták a napközis tanár eljárását, emiatt kérték a pedagógus felelősségre vonását, majd elhagyták az iskolát.

Az apa később visszatért az iskolához, majd odament a parkolóba érkező sértetthez és számon kérte a gyermekével szembeni eljárását, miközben megragadta a sértett mindkét felkarját, lökött rajta egyet és rákiabált, hogy végezzen el 20 fekvőtámaszt. A pedagógus a fekvőtámaszokat az iskola bejáratánál a tanulók előtt elvégezte, amit egy másik férfi mobiltelefonján rögzített és a felvételt az apának egy internetes alkalmazáson keresztül elküldte.

A Komáromi Járásbíróság az apát 1 év 6 hónap – végrehajtásában 2 évre felfüggesztett – börtönbüntetésre, a másik férfit 150.000 forint pénzbüntetésre ítélte. Az ítélet jogerős.

Tatabánya, 2023. szeptember 27.