Szabadulását követően ismét lopott a férfi, akinek ügyében ítéletet hozott a bíróság

A Tatabányai Járásbíróság 2023. március 9. napján, lopás vétsége miatt indult ügyben, gyorsított eljárásban hozott ítéletet azzal a letartóztatásban lévő, többszörös visszaeső férfivel szemben, aki fegyházbüntetésből szabadulását követő három hét múlva újra lopott. A bíróság a vádlottat 80 nap elzárásra ítélte. Az ítéletet az ügyész tudomásul vette, azonban az nem jogerős, mivel a vádlott és a védője fellebbezést jelentett be.

A megállapított tényállás szerint a vádlott 2023. február 12-én 01 óra 15 perc körül, egy tatabányai ingatlan kerítéssel körbekerített udvarára bement oly módon, hogy a szomszédos telek felől a letaposott dróthálós kerítésen átmászott. A férfi az udvaron álló személygépkocsi csukott, de nem zárt ajtaját kinyitotta és onnan 2 napszemüveget, valamint 1 garázs- és kapunyitó távirányítót vett magához. A vádlott a távirányítóval az ingatlan garázsát kinyitotta, ott kutatást végzett, azonban az ingatlanban lakó sértett őt tetten érte, ezért a tolvaj a kerítésen átugorva távozott.

A helyszínre érkező rendőrök a férfit az utcán feltartóztatták, az eltulajdonított vagyontárgyakat nála megtalálták, a sértett részére visszaadták, így az okozott kár megtérült.

A vádlott ezidáig hatszor volt büntetve, legutóbb a bíróság lopás bűntette miatt 3 év 4 hónap fegyházbüntetésre ítélte, amelyből 2023. január 22. napján szabadult.