Meghosszabbította a bíróság annak a férfinek a letartóztatását, aki idős nőket fosztott ki

A Tatabányai Járásbíróság a 2023. március 3. napján tartott ülésen, rablás bűntette és kifosztás bűntette miatt indult ügyben, 2 hónappal meghosszabbította annak a szlovák állampolgárságú férfinek a letartóztatását, aki idős nőket támadott meg értékei elvétele végett. A letartóztatás elrendelésére és fenntartására a bűnismétlés veszélye miatt került sor. A végzés végleges.

A nyomozás eddigi adatai szerint a gyanúsított 2021. október 25. napján egy oroszlányi üzlet mellett leszólította az idős sértettet azzal az ürüggyel, hogy útbaigazítást kérjen, majd kitépte a sértett nyakából a 45.000 forint értékű aranynyakláncát a rajta lévő medállal együtt és azt magával vitte.

Megalapozott a gyanú továbbá, hogy a férfi 2021. október 29. napján Tatabányán, egy lépcsőház előtt leszólította a 67 éves sértettet, követte a lépcsőházba és letépte a sértett 2 db aranynyakláncát a rajtuk lévő 4 db aranymedállal együtt, amelynek következtében az egyik aranynyakláncból egy kb. 10 cm hosszú darab a sértett ruházatába csúszott, a nyaklánc másik felét és az arany medálokat a gyanúsított magával vitte. A bűncselekmény elkövetési értéke 160.000 forint.

A gyanúsított 2021. október 10-én Oroszlányon szóba elegyedett a 80 éves sértettel, akit a lépcsőházig kísért. A lépcsőházba belépve a gyanúsított megemelte a sértett bevásárló kézikocsiját, és a vászontáskából eltulajdonította a sértett pénztárcáját a benne lévő 5.000 forinttal együtt. A sértett a pénztárca elvételét megpróbálta megakadályozni, azonban a férfi a pénztárca megtartásának érdekében a sértettet karjánál fogva félrelökte. A sértett a lökéstől a földre esett, sérülése nem keletkezett.