Szabadulása után ment lopni a férfi, akit börtönbüntetésre ítélt a bíróság

A Tatabányai Járásbíróság a 2023. január 24. napján tartott előkészítő ülésen hozott ítéletet azzal a férfivel szemben, aki a fegyházból szabadulását követő napokban egy családi házba surrant be lopási céllal.

A megállapított tényállás szerint a vádlott kilencszer volt büntetve, legutóbb a bíróság rablás bűntette miatt, erőszakos többszörös visszaesőként 6 év fegyházbüntetésre ítélte, amelyből 2022. február 14-én szabadult.

A vádlott 2022. február 19. napján 22 óra 30 perc körüli időben behatolt egy tatabányai családi ház udvarába, és onnan a csukott, de nem zárt bejárati ajtón keresztül a lakóházba jutott, ahol több helyiségben kutatást végzett. A vádlott a nála lévő táskába az öttagú család különböző értékeit tette el. A vádlottat lopás közben a ház tulajdonosa tetten érte és 3 másik férfi segítségével a rendőrség megérkezéséig visszatartották.

A Tatabányai Járásbíróság a vádlottat 4 rendbeli lopás bűntettének kísérlete, 1 rendbeli lopás vétségének kísérlete miatt, 2 év 10 hónap börtönbüntetésre és 4 év közügyektől eltiltásra ítélte. Az ítélet nem jogerős, a vádlott és a védője enyhítésért jelentett be fellebbezést, az ügyész 3 munkanapot tartott fenn a jognyilatkozat megtételére. A bíróság a vádlott letartóztatását fenntartotta.