Más lakását adta ki albérletbe a férfi, akinek az ügyében ítéletet hozott a bíróság

A Tatabányai Járásbíróság a 2023. január 24. napján tartott nyilvános, folytatólagos tárgyaláson hozott ítéletet azzal a férfivel szemben, aki más lakását adta ki albérletbe.

A megállapított tényállás szerint a sértett 2019-ben megbízta a vádlottat, hogy a tatabányai lakásában felújítást végezzen, és ehhez két részletben 570.000 forintot utalt át a férfi bankszámlaszámára. A vádlott az anyagköltségre átvett 300.000 forintból a felújítási munkálatok elvégzéséhez szükséges anyagokat nem vásárolta meg, hanem a teljes összeget felélte. A bűncselekmény elkövetési értéke: 300.000 forint, amely a nyomozás során megtérült oly módon, hogy a férfi 400.000 forintot megfizetett a sértett részére.

A férfi 2019 októberétől volt bérlője egy tatabányai lakásnak. A férfi olvasta az interneten, hogy a sértett tatabányai albérletet keres. A hirdetésre a lakás tulajdonosának tudta és beleegyezése nélkül, magát a lakás tulajdonosának kiadva jelentkezett a vádlott, és 2020. január 04-én 3 sértett részére kiadta albérletbe az általa bérelt ingatlant. A vádlott egy havi lakbér és két havi kaució összegeként 330.000 forintot vett át a sértettektől.

A vádlott a lakás kulcsait a sértettek részére átadta, akik 2020. január 04. napját követően az ingatlanba beköltöztek, majd 2020. január 15. napján a lakás tulajdonosától - aki a vádlottat kereste az ingatlanban - szereztek tudomást arról, hogy az ingatlannak nem a vádlott a tulajdonosa.

A bíróság a vádlottat sikkasztás bűntette, valamint 3 rendbeli csalás bűntette miatt 30 nap büntetés-végrehajtási intézetben történő elzárásra ítélte. Az ítélet jogerős.