Börtönbüntetésre ítélte a bíróság a különös visszaeső férfit ittas járművezetés vétsége miatt

A Tatabányai Járásbíróság a 2022. november 22. napján tartott előkészítő ülésen, ittas járművezetés vétsége miatt indult ügyben, 1 év 6 hónap börtönbüntetésre, 4 év közúti járművezetéstől eltiltásra, valamint 3 év közügyektől eltiltásra ítélte azt a különös visszaeső férfit, aki közepesen ittas állapotban letért az úttestről és egy kerítésnek ütközött. Az ítélet jogerős.

A megállapított tényállás szerint a férfi 2022. február 24-én Vértesszőlős területén közepesen ittas állapotban vezette a személygépkocsit. A vádlott közlekedése során a Határ út-Szanatórium út-Csülök út négyágú kereszteződésében ittassága miatt nem tartott jobbra, ezért áttért a bal oldali forgalmi sávba, majd fékezése ellenére az úttestről letért és a füves útpadkán keresztül egy kerítésnek ütközött.

A férfi ittas járművezetés miatt kétszer volt büntetve, legutóbb a bíróság 2016-ban a járművezetéstől eltiltás és a közügyektől eltiltás mellett szabadságvesztésre ítélte, ebből 2018-ban szabadult feltételes kedvezménnyel.