Ítélet testi sértés bűntette ügyében

A Komáromi Járásbíróság a 2022. november 17. napján tartott nyilvános, folytatólagos tárgyaláson, testi sértés bűntette miatt indult ügyben hozott ítéletet azzal a férfivel szemben, aki a láthatásra érkező apa fogát kiütötte.

A megállapított tényállás szerint a sértett 2020. október 3. napán, 18 és 19 óra közötti időben, a közös gyermekük láthatásra történő elvitele érdekében a komáromi lakóhelyén felkereste a volt feleségét. A sértett a lépcsőház előtt, a parkolóban találkozott volt házastárásával, aki egy ismerőse – az ügy vádlottja – társaságában volt. A találkozáskor a vádlott és a sértett között rövid szóváltás alakult ki, amelynek során a vádlott egy alkalommal, a jobb kezével, ököllel, közepes erővel, a bal arcfelén megütötte a sértettet. A bántalmazás következtében a sértett egyik foga kiesett, amelynek következtében a sértettnél 8 napon túl gyógyuló, maradandó fogyatékosságként értékelhető állapot alakult ki.

A bíróság a vádlottat garázdaság vétsége és testi sértés vétsége miatt 300.000 forint pénzbüntetésre ítélte. Az ítélet nem jogerős, az ügyészség, a vádlott és a védője is 3 munkanapot tartott fenn a jogorvosi nyilatkozat megtételére.