Börtönbüntetésre ítélte a bíróság a bántalmazó nőt

A Tatabányai Járásbíróság a 2022. november 17. napján tartott nyilvános tárgyaláson, testi sértés bűntette miatt indult ügyben hozott ítéletet egy büntetett előéletű nővel szemben.

A megállapított tényállás szerint a sértett nő 2021. november 12. és november 13. közti időszakban, 22 óra körüli időpontban a vádlott nőnél tartózkodott egy oroszlányi ingatlanban, ahol együtt italoztak. Amikor az asztmás betegségben szenvedő vádlott fulladni kezdett, használni kezdte az asztma pipáját. Ekkor a sértett odaszólt neki, hogy „ámen”, mire a vádlott feldühödött és nekiment a sértettnek. Több alkalommal, ököllel megütötte a sértett arcát, fejét és az ütlegelést akkor is folytatta, amikor a sértett a földre került. A sértett a bántalmazás következtében pápaszem vérgyülemet, a bal szemének bevérzését, a jobb járomíve felett és a jobb felső ajka felett vérgyülemet, a jobb felkarján bevérzést szenvedett el, mely lágyrész sérülések nyolc napon belül gyógyultak. A bántalmazás következtében a sértett orrcsontja is eltörött, mely sérülés nyolc napon túl gyógyult, tényleges gyógytartama négy hét.

A Tatabányai Járásbíróság a vádlottat testi sértés bűntette miatt 6 hónap börtönbüntetésre ítélte és 1 évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától. A bíróság továbbá elrendelte a vádlottal szemben a Tatabányai Járásbíróság 2020. december 28-án jogerős határozatával lopás vétsége és kiskorú veszélyeztetésének bűntette miatt végrehajtásában 3 évre felfüggesztett 1 év 6 hónap börtönbüntetés végrehajtását is. Az ítélet nem jogerős, mivel az ügyész és a vádlott is 3 napot tartott fenn a jognyilatkozat megtételére.