Börtönbüntetésre ítélte a bíróság azt a férfit, aki késsel támadt haragosára

A Tatabányai Járásbíróság a 2022. szeptember 27. napján tartott előkészítő ülésen, súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmények miatt indult ügyben, 1 év 10 hónap börtönbüntetésre és 2 év közügyektől eltiltásra ítélte azt a férfit, aki késsel támadt haragosára az utcán. Az ítélet jogerős.

A megállapított tényállás szerint a vádlott 2021. december 29-én Tatabányán, az utcán, a vele szemben érkező haragosát meglátva, a kezében tartott késsel a sértettre támadt. A férfi a sértett szemhéját szúrta meg, miközben megöléssel fenyegette. A megszúrt férfi nyolc napon belül gyógyuló sérülést szenvedett, azonban a cselekmény alkalmas volt ennél súlyosabb sérülés okozására.

Ezt megelőzően, 2021. november 15.-én a vádlott Tatabányán meglátta barátnőjét egy másik férfivel sétálni, odament hozzájuk, közben fenyegetőzött, majd barátnője haját húzta és felpofozta őt. A jelenlévő férfi a nő védelmére kelt szóban, mire a vádlott megfenyegette, majd ököllel arcon ütötte a férfit. A sértett emiatt a földre került, a vádlott pedig többször belerúgott. A tettes közölte, hogy csak akkor áll le, ha a sértett bocsánatot kér tőle, amit a sértett teljesített. A férfinek a bántalmazás miatt darabos arccsonttörése keletkezett.