Munkásautókból lopott a két férfi, akiket börtönbüntetésre ítélt a bíróság

Az Esztergomi Járásbíróság a 2022. szeptember 20. napján tartott tárgyaláson, lopás bűntette miatt indult ügyben hozott ítéletet két férfivel szemben.

A megállapított tényállás szerint a két büntetett előéletű férfi olyan gépjárműveket keresett, amelyek „munkásautók" voltak, így bennük nagy valószínűséggel szerszámokat, kisgépeket tároltak.  A II. rendű vádlott által vezetett gépjárművel jutottak el a helyszínekre, amelyeket az I. rendű vádlott választott ki, és a szerszámok jogtalan eltulajdonítását is az I.rendű vádlott végezte. Eközben a II. rendű vádlott figyeléssel biztosította társa cselekményét. A vádlottak táti, lábatlani és nyergesújfalui gépkocsikból loptak, két esetben azok hátsó ajtaja nyitva volt. A nyergesújfalui lopásnál a tettes a gépjármű oldalsó üvegét húzta el, azon keresztül nyitotta ki a tolóajtót. Ebből a gépkocsiból 863.600 forint értékben loptak el különféle szerszámokat. A táti lopással 109.500 forint, a lábatlani lopással 74.000 forint kárt okoztak a sértetteknek.

A bíróság az elsőrendű vádlottat több rendbeli lopás bűntette miatt halmazati büntetésként 3 év börtönbüntetésre és 4 év közügyektől eltiltásra, míg a másodrendű vádlottat több rendbeli bűnsegédként elkövetett lopás bűntette miatt, mint különös visszaesőt, halmazati büntetésként 4 év börtönbüntetésre és 5 év közügyektől eltiltásra ítélte. Az ítélet mindkét vádlott vonatkozásában jogerős.