Letartóztatásban marad a tatabányai díler

A Tatabányai Járásbíróság a 2022. augusztus 5. napi ülésen, további 3 hónappal – 2022. november 11. napjáig - meghosszabbította annak a férfinek a letartóztatását, akit a rendőrség kábítószer eladás közben ért tetten. A letartóztatás fenntartása a bizonyítás veszélyeztetése, meghiúsítása, valamint a bűnismétlés veszélye miatt indokolt. A végzést az ügyész tudomásul vette, azonban az nem végleges, mivel a gyanúsított fellebbezést jelentett be.

A nyomozati iratok alapján megalapozott a gyanú arra, hogy a legális jövedelemmel nem rendelkező férfi, megélhetésének és kábítószer élvező életmódjának fedezése érdekében 2021. év nyarától 2022. február 8. napjáig kisebb részben saját fogyasztása, nagyobb részben eladás céljából másfél hetente többféle kábítószer tartalmú anyagot - kannabiszt, metamfetamint - vásárolt rendszeresen, melyet a tatabányai lakóhelyén ismerősei részére haszonnal értékesített.

A dílert 2022. február 8-án a tatabányai lakásban az ott tartózkodó több személlyel együtt a rendőrség tetten érte. A nyomozó hatóság a lakásban kutatást végzett, mely során több személy jelent meg a lakásnál kábítószervásárlási célzattal, akiket szintén rendőri intézkedés alá vontak. A lakásban a kutatás során kábítószerek fogyasztásához, árusításához szükséges eszközöket, valamint kábítószer gyanús anyagokat foglalt le a rendőrség.