Letartóztatásban marad a rabló, aki vascsővel támadt áldozatára

A Tatabányai Járásbíróság felfegyverkezve elkövetett rablás bűntette miatt indult ügyben, iratok alapján 2 hónappal – 2022. október 14. napjáig – meghosszabbította annak a férfinek a letartóztatását, aki a gyanú szerint vascsővel bántalmazta az emiatt eszméletét vesztett sértettet. A gyanúsított előélete alapján a bűnismétlés veszélye továbbra is fennáll, valamint megalapozottan feltehető, hogy szabadlábon hagyása esetén a bizonyítás veszélyeztetésére, megnehezítésére törekedne. A végzés nem végleges, 3 nap áll rendelkezésre a jognyilatkozatok megtételére.

A nyomozás adatai szerint a gyanúsított 2022. április 14-én 01 óra 20 perc körüli időpontban megjelent ismerőse kocsi lakásánál, ahol hangosan dörömbölt a bejárati ajtón. Amikor a sértett az ajtót kinyitotta, az elkövető kiabálva, a sértettet szidalmazva belépett a lakásba, fenyegetőn elindult a sértett felé és a magával vitt vascsővel ráütött a konyhaszekrény munkalapjára, miközben azt követelte a sértettől, hogy adjon át neki 15.000 forintot.

A sértett próbálta csitítani a gyanúsítottat, kérte, hogy ne kiabáljon, hiszen a lakásban alszanak a kiskorú gyermekei. A gyanúsított ekkor a sértetett és a gyermekeit agyonütéssel fenyegette.

A sértett e fenyegetés hatására 7.000 forint készpénzt adott át az elkövetőnek, aki azonban ezzel nem elégedett meg, további pénzt követelt a sértettől, miközben a vascsővel előbb fenyegetni, majd ütni kezdte a sértettet.  A sértett nem tudott több pénzt adni, a gyanúsított ekkor festéket követelt, de a színe nem tetszett neki, ezért a festékes vödröket szétverte a vascsővel. Ezt követően további értékeket követelve a vascsővel ütötte a sértettet, aki a bántalmazás következtében eszméletét vesztette.