Gyorsított eljárásban született ítélet a 19 migránst szállító embercsempész ügyében

A Tatabányai Járásbíróság 2022. augusztus 4. napján bíróság elé állítás keretében döntött arról az ukrán állampolgárságú férfiről, aki 19 migránst szállított illegálisan a gépkocsival.

A megállapított tényállás szerint a férfi 2022. július 01. napján 22.00 óra körüli időben, Magyarország Szerbiával határos déli részén – ismeretlen afgán embercsempész segítségével a zöld határon át hazánkba érkező - 18 szír és 1 tunéziai állampolgárt vett fel az általa bérelt személygépkocsi rakterébe, majd velük Ausztria irányába indult.

A személygépkocsit 2022. július 02.-án 01 óra 10 perckor az M1 autópálya Hegyeshalom felé vezető oldalán az 53. kilométerszelvénynél a rendőrök ellenőrzés alá vonták, majd a személygépkocsi rakteréből az összezsúfolódott 18 szír és 1 tunéziai férfit kiszállították.

A bíróság a vádlottat 3 év börtönbüntetésre ítélte és 6 évre kiutasította Magyarország területéről. Az ítéletet az ügyész tudomásul vette, azonban az nem jogerős, mivel a vádlott és a védője enyhítésért jelentett be fellebbezést.