A bíróság meghosszabbította a tatabányai késelő letartóztatását

A Tatabányai Járásbíróság a 2022. május 23. napján tartott ülésen, életveszélyt okozó testi sértés bűntettének kísérlete és más bűncselekmény miatt indult ügyben újabb 1 hónappal – 2022. június 25. napjáig - meghosszabbította annak a férfinek a letartóztatását, aki egy tatabányai buszmegállóban hason szúrt egy másik embert. A bíróság álláspontja szerint a gyanúsítottal szemben továbbra is fennáll a szökés, elrejtőzés veszélye, illetve megalapozottan feltehető az is, hogy szabadlábra kerülése esetén újabb, erőszakos jellegű bűncselekményt követne el. A végzés nem végleges, azzal szemben a gyanúsított és a védője fellebbezést jelentett be.

A rendelkezésre álló adatok szerint a férfi 2020. szeptember 23-án 14 óra 45 perc körül, egy tatabányai buszmegállóban kiabálni kezdett a sértettel, majd egy késsel, kaszáló mozdulattal, a hasa bal oldalán, hasüregbe hatolóan és a májon áthatolóan megszúrta. A sérülés közvetett életveszélyes sérülésnek tekinthető.

Ezentúl a férfi megalapozottan gyanúsítható azzal is, hogy 2020. június 27-én 15 óra körüli időpontban, egy tatabányai játszótéren előzetes szóváltást követően dulakodni kezdett egy másik sértettel, amely során a férfit két alkalommal combon, egy alkalommal pedig vádlin szúrta. A szúrással okozott sérülések nyolc napon belül gyógyulók voltak, de a támadott testtájékra és a szúrások erejére figyelemmel a gyanúsított cselekménye alkalmas volt nyolc napon túl gyógyuló sérülés okozására is.