1 év 8 hónap börtönbüntetést kapott az élettársát bántalmazó férfi

Az Esztergomi Járásbíróság a 2022. május 16. napján tartott előkészítő ülésen, súlyos testi sértés bűntette miatt indult ügyben 1 év 8 hónap börtönbüntetésre és 2 év közügyektől eltiltásra ítélte azt a férfit, aki ittas állapotban bántalmazta élettársát.

A megállapított tényállás szerint a férfi és élettársa 2021. május 03-án érkeztek az esztergomi munkásszállóra. A férfi ittas állapotban a nővel vitatkozott, melynek során kölcsönösen szidalmazták egymást és trágár módon beszéltek. A férfi a nőt több alkalommal, ököllel arcon ütötte, a földre került sértettet többször a fején megrúgta. A sértett további bántalmazását a munkásszállón tartózkodó személyek akadályozták meg. A sértettnek a bántalmazás következtében az orrcsontja eltört, gyógyulási ideje 3 hét.

A férfi ötször volt büntetve, legutóbb a bíróság 2020-ban garázdaság vétsége miatt 1 év 4 hónap, végrehajtásában 2 év 6 hónapra felfüggesztett szabadságvesztésre ítélte. Ezen felfüggesztett szabadságvesztés büntetések végrehajtását a Gyulai Törvényszék a 2021. november 18. napján jogerőre emelkedett ítéletével rendelte el.