Gyorsított eljárásban hozott ítéletet a bíróság a román embercsempész ügyében

A Tatabányai Járásbíróság gyorsított eljárásban, bíróság elé állítás keretében döntött arról a román állampolgárságú férfiről, aki 28 migránst szállított illegálisan egy gépkocsival.

A bíróság a férfit embercsempészés bűntette miatt 2 év 6 hónap börtönbüntetésre, 3 év közügyektől eltiltásra ítélte, valamint 5 évre kiutasította Magyarország területéről. Az ítélet jogerős, az ügyész, a vádlott és a védő is tudomásul vette.

A megállapított tényállás szerint a férfi 2022. április 10. napján, 3 óra 30 percet megelőzően Magyarországon, a déli határ közelében felvett az általa vezetett, román hatósági jelzésű tehergépkocsiba 28, magukat pakisztáni, török, iraki, illetve szír állampolgárnak valló, Magyarország területére jogellenesen, érvényes okmányok nélkül érkezett migráns személyt azzal a céllal, hogy őket a magyar-osztrák határt jogellenesen átlépve Ausztriába, Bécsbe szállítsa.

A vádlottat a rendőrjárőrök 2022. április 10-én, 3 óra 30 perckor az M1 autópálya 54 km szelvényénél intézkedés alá vonták, és a gépjármű rakterében utazó 28 személyt megtalálták.