Meghosszabbította a bíróság a kettős gyilkosság szlovák gyanúsítottjának letartóztatását

A Tatabányai Járásbíróság a 2022. május 11. napján tartott ülésen, emberölés bűntette miatt indult ügyben újabb 2 hónappal – 2022. július 17. napjáig - meghosszabbította egy szlovák állampolgárságú, ideiglenesen Magyarországon tartózkodó férfi letartóztatását. A bíróság a letartóztatás meghosszabbításánál figyelembe vette, hogy a gyanúsítottnál fennáll a szökés, elrejtőzés, valamint a bűnismétlés veszélye is. A végzést az ügyész, a gyanúsított és a védője is tudomásul vette, így az végleges.

A nyomozás eddigi adatai alapján a férfi megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy 2021. május 13-án 13 óra és 2021. május 14-én 10 óra között Esztergomban, előzetes szóváltást követően úgy bántalmazott egy szlovák nőt – többek között két alkalommal fejbe rúgva őt -, hogy a sértett a bántalmazások következtében elhalálozott. Ezt követően a gyanúsított a sértettet a közelben található vízelvezető árokba gurította.

A gyanúsított elfogásakor azt is elismerte az intézkedő rendőrök előtt, hogy szintén 2021. május 13-án Szlovákiában megölte a volt szállásadóját oly módon, hogy olyan súlyosan bántalmazta, hogy a sértett belehalt a sérülésekbe. A halál beálltát követően a holttestet a kert végén lévő kútba dobta és felgyújtotta.