Meghosszabbított a bíróság annak a férfinek a letartóztatását, aki egy vascsővel támadt rá áldozatára

A Tatabányai Járásbíróság 2022. május 9. napján, felfegyverkezve elkövetett rablás bűntette miatt indult ügyben, ülésen kívül, iratok alapján 3 hónappal – 2022. augusztus 14. napjáig - meghosszabbította a letartóztatását annak a férfinek, aki vascsővel bántalmazta az emiatt eszméletét vesztő sértettet. A végzés nem végleges.

A nyomozás adatai szerint a gyanúsított 2022. április 14-én 01 óra 20 perc körüli időpontban megjelent ismerőse kocsi lakásánál, ahol hangosan dörömbölt a bejárati ajtón. Amikor a sértett az ajtót kinyitotta, a férfi kiabálva, a sértettet szidalmazva belépett a lakásba, fenyegetőn felé indult és a magával vitt vascsővel ráütött a konyhaszekrény munkalapjára, miközben azt követelte a sértettől, hogy adjon át neki 15.000 forintot.

A sértett próbálta csitítani a gyanúsítottat, kérte, hogy ne kiabáljon, hiszen a lakásban tartózkodnak és alszanak a kiskorú gyermekei. A terhelt ekkor a sértettet és a gyermekeit agyonütéssel fenyegette meg.

A sértett e fenyegetés hatására 7.000 forint készpénzt adott át a gyanúsítottnak, aki azonban ezzel nem elégedett meg, további pénzt követelt a sértettől, miközben a vascsővel előbb fenyegette, majd ütni kezdte a sértettet.  A sértett azonban nem tudott több pénzt adni. A gyanúsított ekkor festéket követelt, a sértett által megmutatott festék színe azonban nem tetszett neki, ezért a festékes vödröket szétverte a vascsővel. Ezt követően további értékeket követelve a vascsővel megütötte a sértettet, aki a bántalmazás következtében eszméletét vesztette.

A bíróság 2022. április 14. napján rendelte el a gyanúsított letartóztatását.