Közérdekű munkára kötelezte a bíróság a fiatalkorú biciklitolvajt

A Tatabányai Járásbíróság jogerős büntetővégzésében döntött annak a két fiatalkorú fiúnak az ügyében, akik közösen elloptak egy 95.000 forint értékű kerékpárt egy áruház elől. A bíróság lopás vétsége miatt az idősebb fiút 80 óra közérdekű munkára kötelezte, a fiatalabbat egy évre próbára bocsátotta, és részére a tanulmányai folytatásával kapcsolatos kötelező magatartási szabályokat írt elő.

A bíróság megállapította, hogy a két fiatalkorú vádlott 2021. május 8. napján este hat körül meglátta, hogy a sértett az egyedi építésű, alumínium vázas mountain bike kerékpárját egy áruház mellett, a korláthoz támasztva hagyta, amíg betért az üzletbe. A vádlottaknak a kerékpár nagyon megtetszett, ezért elhatározták, hogy azt eltulajdonítják. Az idősebb fiú a kerékpárt eltolta az áruház elől, miközben a társa figyelte, hogy az áruház biztonsági őrei vagy más személyek észlelik-e a cselekményt.

A vádlottak ezt követően a kerékpárral felváltva közlekedve a Csónakázó-tóhoz mentek, majd az idősebb vádlott a kerékpárral a lakóhelyére hajtott, és az alagsori tárolóban azt elhelyezte.

A nyomozóhatóság az elkövetők felkutatására sajtóközleményt adott ki és nyilvánosságra hozta az áruház biztonsági kamerájának felvételét is. A vádlottak önként jelentkeztek, amikor egy közösségi oldalon meglátták a felvételt.